Kultúra

A Marvelnél nincs megállás: itt a Fekete Párduc első előzetese

Bunyókban és látványos akciókban nem lesz hiány a wakandai szuperhős önálló mozijában.

A másfél éve a Creed: Apollo fia című Rocky-spinoffal nagyot dobbantó Ryan Coogler rendezésében készül a Marvel következő önálló szuperhősfilmje: a Fekete Párduc (Black Panther), amelyben Chadwick Boseman fogja alakítani a fiktív afrikai ország: Wakanda uralkodóját/védelmezőjét.

Mint emlékezetes, Fekete Párduccal már volt szerencsénk megismerkedni az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, melynek akciójeleneteiben Bucky Barnesszal, vagyis A Tél Katonájával (Sebastian Stan) és magával Steve Rogersszel, azaz a Kapitánnyal (Chris Evans) is viaskodott. Persze aztán kibékültek, hovatovább lefektették a későbbi együttműködésük alapjait, így aztán Boseman karakterét a saját filmje után a jövő májusban érkező Avengers: Infinity War című Bosszúállók 3-ban is viszontláthatjuk majd.

Az előzetes alapján egyelőre zavaros cselekményű, de a Marvel-filmekre jellemző látványos akciókban bővelkedő Fekete Párducban az egyaránt Oscar-díjas Lupita Nyong’o és Forest Whitaker, továbbá Michael B. Jordan, Danai Gurira, Martin Freeman, Angela Bassett és a Bosszúállók: Ultron korában megismert Ulysses Klaue szerepében visszatérő Andy Serkis fogja játszani a mellékszerepeket.

A Fekete Párduc február 18-án fog az amerikai mozikba kerülni, a hazai premierdátum még nem ismert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik