Kultúra

És azt a filmet vágod, amiben Batman lenyom egy xenomorphot, aztán egy Predatort?

A rajongók néha egészen elképesztő dolgokat tudnak kitalálni. E listából kiderül, milyen lenne, ha az Alient fanok készítik.

A fanfiction műfaja kb. azóta létezik, hogy az emberiségnek lehetősége van arra, hogy kedvenc filmjeit otthon, házi eszközökkel újraforgassa, esetleg kiegészítésképpen új történeteket hozzon létre, imádott univerzumain belül. Ez alól természetesen az Alien sem kivétel, noha meglepően kevés házi készítésű xenomorph-mozi van a világhálón, most bemutatunk közülük hetet.

The Xenomorph

Daniel Norris egyperces filmje abban különleges, hogy maguk a lények bár nem jelennek meg, mégis egyszerű operatőri eszközökkel és a hanghatásokkal képes megidézni a filmekből ismert facehugger-támadásokat.

Batman: Dead End

Sandy Collora VFX-esként olyan filmekben közreműködött, mint Kevin Smith 99-es Dogmája vagy Seth Rogen 2013-as, Itt a vége című abszurd vígjátéka. Az egyik leghíresebb fanfiction is az ő nevéhez kötődik, 2003-ban készítette el a lehető legelképesztőbb alternatívát arról, hogy mi lenne, ha a Denevér találkozna az Idegennel, amely találkozóra a Ragadozó is benézne.

Alien: Isolation

A film a 2014-es játékot veszi alapul, amelyben a filmekből ismert Ripley lányát kell irányítanunk és mindenféle kapcsolókat kapcsolgatnunk úgy, hogy se fegyver, se fedezék nincs nagyon az űrhajón, ahol viszont egészen biztosan tartózkodik rajtunk kívül egy xenomorph.


Alien: The Last Survivor

Ez a film nem titkoltan egy tisztelgés az első Alien-film utolsó jelenete előtt, van benne macska, szexi csaj apró bugyiban és horpasztó xenomorph is. A Nocturnus film nevű amatőr stúdió egyébként rengeteg sci-fi témájú rövidfilmet készít, érdemes átböngészni az oldalukat.

Infestation

A 16 perces fanfilmet BanTheBoy nevű youtuber kezdte el készíteni még 2014-ben és tavaly készült el. A vélhetőleg Izlandról származó filmecske hangulatában az eredeti filmek legszebb hagyományait követi. Pedig a történet még csak nem is egy űrhajón vagy az űrben, hanem egy többemeletes ház alagsorában játszódik, ahova a főszereplőnk azért megy, hogy összeszedje a kimosott ruhákat, de véletlenül összefut egy xenomorph-fal. A film egyik legjobb tulajdonsága, hogy gyönyörűen sikerült animálni egy hús-vér xenomorphot, ami fut, rág, ácsorog, megijed és ijesztget és csak egy-két helyen látszik, hogy amatőr munkáról van szó.

LV-426

A brazil Marcio Napoli filmje egy alternatív Alien-univerzumban játszódik, ahol Newt túlélte a harmadik rész eleji becsapódást, és most, sok évvel később felkeresi az LV-426 nevű bolygót, hogy kiderítse, mi az isten történt itt valójában. Ebben pedig nem más lesz a segítségére, mint az épp döglődőfélben lévő Bishop. A gyönyörű képekkel operáló, igényes CGI-t alkalmazó, és nem utolsósorban megható történetet bemutató film az egyik legerősebb rajongói film.

AvP: Redemption

Nem volt elég két AvP-nagyjátékfilm, a rajongóknak is muszáj volt elkészíteniük a maguk deathmatch-ét a Halál és a Ragadozó között. Noha nem minden esetben kifejezetten szép a film, mégis erős atmoszférát képes teremteni, és egy egy ízig-vérig akció-orientált darabot kapunk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik