Kultúra

Sherlock Holmes – egy karakter, két jó barát

Jonny Lee Miller és Benedict Cumberbatch ugyanazt a szerepet játsszák, mégis nagy cimborák.

Ugyanazt a szerepet játsszák és civilben is jó kapcsolatot ápolnak. Azonban Benedict Cumberbatch és Jonny Lee Miller hollywoodi barátsága nem csak Sherlock Holmes karakterének köszönhető.

De mi a közös a két színészben, Sherlock Holmes-on kívül? Cumberbatch és Miller barátsága korábbra nyúlik vissza, már 2011-ben is együtt játszottak a National Theatre Live: Frankenstein című tévéfilmben, amelyet a kiváló Danny Boyle rendezett.

Bár a detektívzsenit a Sherlock, illetve a Sherlock és Watson (Elementary) című sorozatokban megformáló színészek ugyanazt a karaktert személyesítik meg, mégsem rivalizálnak egymással. Ez annak köszönhető, hogy mind a két produkció modern értelmezésben tálalja és a sorozatok készítői teljesen más aspektusból közelítik meg a Sir Arthur Conan Doyle által kitalált figurát és történeteit.

Ha te is kíváncsi vagy, hogy miként nyomozna korunkban Sherlock Holmes és barátja Dr. John Watson (Martin Freeman), akkor nézd a XXI. századi Londonban játszódó Sherlockot (előzetes itt), mert az pontosan ezt meséli el. A BBC sikersorozatának negyedik évadában talán fény derülhet arra is, hogy mi történt Moriarty-val (Andrew Scott), aki már korában is számtalan nehézség elé állította detektívünket.

A Sherlock 4. évadának harmadik, egyben utolsó része hétfőn 21:00-kor lesz látható az AXN műsorán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik