Kultúra

Tuti, hogy nem lesznek korhatáros Marvel-filmek

Már megszokhattuk, hogy a készülő Marvel filmek körül nagyjából olyan szintű a titkolózás, mintha nemzetbiztonsági kérdés lenne, hogy melyik képregényhős mit fog csinálni az érkező filmekben. Pontosan ezért olyan meglepő, hogy a Marvel Stúdió elnöke, Kevin Feige egy csapatnyi riportert fogadott a kaliforniai irodájában, ahol számtalan Marvellel kapcsolatos kérdésre adott választ. A Hollywood Reporter összegyűjtötte a legizgalmasabb infókat, többek között kiderült, mit szól Feige ahhoz, hogy Joss Whedon DC filmet rendez, mi lesz Pókember szerepe a jövőben, miért nem tervez több korhatásos filmet forgatni, illetve szerinte minek köszönhető a Marvel sikere.

Whedon kikérte Feige véleményét a Batgirl-filmről

Joss Whedon neve szorosan összefonódott a Marvel Stúdióéval, ugyanis ő írta és rendezte a Bosszúállók első és második részét. Pont ezért volt megdöbbentő megtudni, hogy Whedon elvállalta a rivális képregénykiadó/filmstúdió egyik karakteréről, a Batgirlről szóló film rendezését. Joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon Feige mit szólt Whedon döntéséhez.

A stúdióelnök megnyugtatta az újságírókat, hogy egyáltalán nem neheztel Whedonra, aki egyébként hónapokkal azelőtt felhívta, mielőtt kiderült volna, hogy ő rendezi a Batgirlt. Feige szerint ez nagyon rendes dolog volt tőle, és alig várja, hogy megnézhesse a Joss Whedon-féle Batgirlt.

Pókember benne lesz a Bosszúállók negyedik részében

A legújabb Pókember, Tom Holland már feltűnt az Amerika Kapitány: Polgárháborúban, az első önálló filmje pedig júliusban jön a mozikba, Pókember: Hazatérés címmel. Az is nyílt titok, hogy harmadik Bosszúállók filmben, az Infinity War-ban is benne lesz, de eddig nem lehetett tudni, hogy a negyedik részben is szerepelni fog-e.

Feige megerősítette, hogy a Pókember 2 (2019) után a Bosszúállók negyedik részére is visszatér az egyik legnépszerűbb képregénykarakter. A stúdióelnök azt is elmondta, hogy a Sony által tervezett Pókember spin-offokhoz (Venom-film, Silver Sable/Black Cat-film) nincs köze a Marvelnek.

A Marveltől továbbra se várjunk korhatáros filmeket

Örök vita, hogy vajon a Marvel-filmeknek tökösebbnek, véresebbnek, káromkodósabbnak kéne-e lennie. Az utóbbi évben a Deadpool és a Logan sikere bebizonyította, hogy van igény a korhatáros képregényfilmekre, ám Feige szerint nem a vér és a káromkodás miatt sikeresek ezek a filmek.

Szerintem nem a korhatáros besorolás a tanulság a két film esetében, hanem a kockázat, amit bevállaltak és a kreatív határok, amiket sikeresen átléptek.

A humorban rejlik a Marvel-filmek sikerének titka

Ez a megállapítás valószínűleg senkit nem ér meglepetésként. A rajongók a humoráért imádják a Marvel-filmeket, a kritikusok pedig pont a komolytalanságuk miatt szokták támadni. Feige elmondta, nem arról van szó, hogy kötelezően bele kell tenni 15 poént az első 45 oldalba, a készítők természetéből adódóan jön a humor. Ráadásul a korai tesztvetítéseken – amikor még a speciális effektek nincsenek készen – egyedül azt tudják tesztelni a fókuscsoporton, hogy a humor működik-e.

Úgy hiszem, a nevetéssel lehet legjobban megfogni a nézőközönséget. Azután már megijesztheted őket. Azután már olyan mélyen megérintheted őket, amire nem számítottak egy fáról, egy mosómedvéről és egy metaforákat nem értő földönkívüliről szóló film esetében. A humor a kulcs a többi érzelem kiváltásához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik