Kultúra

Stallone után Schwarzenegger is kiszállhat A feláldozhatók 4-ből

A Terminátor kijelentette, hogy ha nincs Sly, akkor ő sem vállalja a folytatást.

Még a hétvégén terjedt el a világhálón a közelmúlt legsokkolóbb mozis híre, miszerint Sylvester Stallone szakított A feláldozhatók-sorozattal, melynek hamarosan készül a negyedik, egyben utolsó része.

Eleinte sokan azt hitték, csupán április tréfáról van szó, csakhogy azóta bebizonyosodott, hogy nagyon nem, sőt: mostanára odáig eszkalálódott a helyzet, hogy megszólalt az ügyben az Expendables-filmek másik élő legendája: Arnold Schwarzenegger, aki az Entertainment Weekly magazinnak nyilatkozva kijelentette, hogy amennyiben Sylvester Stallone végleg kiszállt, úgy ő sem vállalja a folytatást.

Sly nélkül nincs Feláldozhatók. Nem, nélküle sosem csinálnám meg a negyedik filmet.

– mondta a Terminátor, aki azt is hozzátette, hogy a Stallone lelépésének hírét leszámítva nincs túl sok fogalma arról, hogy mi a helyzet az elvileg idén augusztustól forgó A feláldozhatók 4 alakulásával:

Még nem láttam a forgatókönyvet, és azt sem tudom, hogy van-e már egyáltalán forgatókönyv.

Schwarzenegger azt is elárulta, hogy ő már eddig sem volt teljesen biztos a visszatérésében, ugyanis szerinte A feláldozhatók 3-ban alapjaiban rosszul írták meg az általa játszott Trench karakterét és ezért úgy állt hozzá a negyedik részhez, hogy csakis akkor hajlandó részt venni benne, ha a figurája ismét olyan lesz, mint az első két filmben.

Az első és a második rész óriási volt, azonban a harmadikban nem volt jól megírva a szerepem. Ráadásul szerintem nem is játszottam jól. Mások szerint talán ez nem így van, de én úgy érzem, nem sikerült komolyabb értéket hozzáadnom a filmhez.

A 2010-ben indított akciófilm-sorozatba az évek során nagyjából 280 millió dollárt ölt a Nu Image / Millennium Films, melynek még az előző kettőhöz képest gyengébben muzsikáló A feláldozhatók 3-mal együtt is megérte az egész, ugyanis a filmek mind ezidáig több, mint 800 milliót termeltek világszerte.

Nem véletlenül akarják hát folytatni, azonban ha a franchise alfáját és ómegáját megtestesítő Stallone után Schwarznegger is kiszáll, úgy onnantól kezdve lényegében teljesen értelmetlenné válik az egész.

Forrás: Entertainment Weekly

Ajánlott videó

Olvasói sztorik