Kultúra

Felkavaró dráma lesz Schwarzenegger új filmje

Előzetest kapott az Aftermath című alkotás, amelyet az évezred egyik legszörnyűbb légikatasztrófája inspirált.

Megtörtént események ihlették az Aftermath (Utóhatás) című drámát, amely a most megjelent első előzetese alapján a kormányzói kitérője óta újra intenzíven filmező Arnold Schwarzenegger az utóbbi években készült egyik legerősebb produkciójának ígérkezik.

Lionsgate
Lionsgate

Az Aftermath azon a 2002-es légi katasztrófán és annak megrázó következményein fog alapulni, amelyben a baskír légitársaság Tu-154-es típusú repülőgépe összeütközött egy Boeing 737-essel Németország déli részének légterében. A Bodeni katasztrófaként elhíresült tragédiában 71-en vesztették életüket, köztük annak az orosz Vitalij Kalojevnek a családja, aki később meggyilkolta a hatóságok által a két gép összeütközésért felelősnek nyilvánított svájci Skyguide nevű cég légiirányítóját, a dán Peter Nielsent. A filmben Schwarzenegger fogja alakítani a főszereplőt (Kalojev megfelelőjét), míg a Nielsen személye inspirálta légiirányító szerepében Scoot McNairy lesz látható.

Az Elliott Lester rendezésében készülő alkotásban Maggie Grace, Glenn Morshower és Kevin Zegers fogja játszani a mellékszerepeket. Az Aftermath premierdátuma még nem ismert, de valószínűleg még idén, az év második felében tervezik majd bemutatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik