Kultúra

Nyíltan meleg lesz a Power Rangers egyik szuperhőse

Ezt a produkció rendezője és a mozifilmről érkezett első beszámolók is megerősítik.

A tavaly bemutatott Star Trek: Mindenen túl és a héten a magyar mozikba is megérkező A szépség és a szörnyeteg után a ’90-es években futott kultikus tévésorozaton alapuló Power Rangers készítői is bevállalták, hogy a film egyik szereplőjét nyíltan homoszexuális karakterként ábrázolják.

Csakhogy míg az Űrszekerek-mozi és a Walt Disney élőszereplős meséje egy-egy kevesebb játékidővel bíró mellékszereplővel, Hikaru Sulu (John Cho) és LeFou (Josh Gad) karaktereivel tették ezt, addig

a Power Rangersben a főszereplők egyike: a Becky G. által alakított Trini, azaz a Sárga Ranger fog a saját neméhez vonzódni.

Becky G. mint Trini a Power Rangersben. Fotó: Lionsgate

A különc társaival együtt szuperhőssé avanzsáló csajszi irányultságáról a mozifilm első kritikái lebbentették le a leplet – ezek szerint a Power Rangers második felében a fiatalok egy jelenetben a “barátos és barátnős problémáikról” beszélgetnek, amely során Trini ráébred, hogy neki igazából “barátnős problémája” van.

A beszámolók szerint ez egy rövid, de kifejező pillanat a filmben, mellyel kapcsolatban a The Hollywood Reporter már meg is szólaltatta a Power Rangerst jegyző Dean Israelite rendezőt, aki így fogalmazott:

Trini számára nagyon sok kérdést vet fel ez a felismerés. Benne még nem tudatosult teljesen a dolog. Úgy gondolom, ebben a jelenetben az a nagyszerű, hogy egyszerű és természetes, ezért a filmet látó fiatalok is úgy könyvelhetik el, hogy “Ez OK, mindenkinek meg kell találnia azt a törzset, ahová tartozik”.

A beszámolók szerint akárcsak a Star Trek: Mindenen túl és A szépség és a szörnyeteg esetében, úgy a Power Rangers (előzetes itt) szóban forgó jelenete sem botrányos és nem túl hangsúlyosan, de mégis egyértelműen prezentálja a homoszexualitást. A leendő gyereknézők szüleinek pedig ezúttal sem kell majd félteniük csemetéiket a filmtől, merthogy a kisebbek valószínűleg nem is fogjak érteni a jelenetet.

A pörgősnek és látványosnak ígérkező Power Rangers április 6-án fog megérkezni a hazai mozikba.

Forrás: The Guardian

Ajánlott videó

Olvasói sztorik