Kultúra

Kiderült, ki lesz a Star Trek első nyíltan meleg karaktere

Az űrszekeres franchise történetében először a Star Trek 3-ban fog az egyik szereplő coming outolni.

Közeleg a Justin Lin rendezésében forgatott Star Trek: Mindenen túl (Star Trek Beyond) bemutatója, ezért a színészek már világszerte nagyban promótálják az új trilógia harmadik installációját. Ennek jegyében az ausztrál Herald Sun magazinnak adott interjút a filmekben Hikaru Sulu hadnagyot megformáló John Cho, aki bejelentette, az Enterprise csillaghajó általa játszott kormányosa az új produkcióban be fogja vallani, hogy meleg.

Hikaru Sulu lesz a Star trek történetének első nyíltan meleg karaktere. Fotó: Paramount Pictures
Hikaru Sulu lesz a Star trek történetének első nyíltan meleg karaktere. Fotó: Paramount Pictures

A színész elmondta, hogy az új rész forgatókönyvét társíró (és a szériában Scottyt alakító) Simon Pegg találta ki a dolgot, majd megbeszélte Justin Lin rendezővel, aki üdvözölte az elképzelést, ezért végül őt is beavatták:

Tetszett a megközelítés, hogy nem csinálunk belőle nagy dolgot. Remélem az egész emberiség ebbe az irányba tart, azaz hogy nem kovácsol politikai tőkét egyesek személyes orientáltságából.

Cho emelett azt is elárulta Sulu coming outjával kapcsolatban, hogy a karakterről a Mindenen túlban ki fog derülni, van egy lánya, akit egy másik férfivel közösen nevel.

Ironikus egyébként, hogy az újítást Pegg a Sulut eredetileg megformáló és bevallottan meleg George Takei személye előtti tisztelgésnek szánta, azonban Takei azóta ellenzi az ötletet, hogy azt először elmondták neki. Az LMBT élharcosaként is ismert színész már egy interjúban hangot is adott a nemtetszésének és elmondta, azért nem támogatja a dolgot, mert nem tartja helyesnek, hogy egy már megalapozott karaktert megváltoztassanak.

Forrás: Collider, IGN Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik