Kultúra

Minden idők legjobb nyitását hozta A szépség és a szörnyeteg

170 millió dollárra becsült bevétellel indított a családi filmek kategóriájában A szépség és a szörnyeteg az észak-amerikai mozikban.

Az eddigi rekordot ebben a kategóriában a Szenilla nyomában tartotta 135 millió dolláros tavalyi nyitóhétvégi bevételével. A hajdani animációs film élőszereplős változata megdöntött több más rekordot is, így minden idők legtöbb bevételét hozó márciusi premierjét produkálta, az idei premierek között is a legjobban szerepelt eddig, az összes kategóriát tekintve pedig az eddigi hetedik legjobb nyitóhétvégi bevételt hozta.

A Walt Disney filmstúdió 160 millió dollárból forgatott mesefilmjére külföldön már 180 millió dollár értékben váltottak jegyet.

Egy vezető filmpiaci szakértő szerint a film tartalmával – a melegszállal – kapcsolatban egyes országokban felmerült viták nem ártottak a produkciónak, sőt csak növelték az érdeklődést iránta. A comScore-nak dolgozó Paul Dergarabedian azt jósolja, hogy a film globális bevétele el fogja érni az egymilliárd dollárt.

A szépség és a szörnyeteg mellett már csak 28,9 millió dollárt tudott kihasítani a hétvégi észak-amerikai piacból az előző héten még 61 millióval nyitó új King Kong-film, a Kong: Koponya-sziget. A Logan – Farkas 17,5 millióval növelte harmadik hetében a bevételét, amely így elérte a 184 milliót. Negyed helyen a Tűnj el című thriller végzett 13,2 millióval, A viskó az ötödik helyre csúszott vissza 6,1 milliós bevétellel.

A The Belko Experiment című mikroköltségvetésű horror, az egyetlen produkció, amely bevállalta az országos – bár csak harmadannyi moziban tartott – premiert A szépség és a szörnyeteg árnyékában, 4,1 millió dollárral a 7. helyen indított.

(Mashable)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik