Kultúra

Már itthon is kapható Carrie Fisher utolsó könyve

Megjelent A hercegnő naplója, amelyben a néhai színésznő a 19 évesen megélt élményeit idézi fel.

Mint ismeret, december 27-én távozott az élők sorából Carrie Fisher, aki a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként vált legendává. A 60 évesen elhunyt színész- és írónő még tavaly adta ki a The Princess Diarist című memoárját, amely A hercegnő naplója címmel mától a hazai könyvesboltokban is kapható.

Már itthon is kapható Carrie Fisher utolsó könyve 1
Libri Kiadó

A Libri gondozásában megjelent A hercegnő naplója szellemes, provokatív, őszinte és intelligens. Épp olyan, mint szerzője volt, a napló megszületésekor mindössze 19 éves Carrie Fisher. A színésznő emlékei rendezgetése közben, régi újsághalmok között bukkant rá saját, kézzel írott naplójára, és szembesült tinédzserkori önmagával, azzal, hogy milyen is volt megélnie a Star Wars IV – Egy új remény forgatását vagy éppen a “hosszúra nyúlt egyéjszakás kalandját” Harrison Forddal.

A hercegnő naplója ezekről az intimitásokról is beszámol, igazán egyedivé azonban az időutazás teszi: az idősebb Carrie Fisher találkozása a 19 évessel. A könyvben a hatvanéves színésznő emlékei a stábról, a forgatásról, a szerelemről, a sikerről vagy éppen a függőségekről izgalmasan keverednek a kézzel írott napló szövegeivel, melyekből egy sokkal naivabb, sebezhetőbb nő képe rajzolódik ki.

Ha valaki ezt olvassa, miután én már odaát leszek a nagy büdös semmiben, poszthumusz zavarba jövök ettől. Egész hátralévő öröklétemben pironkodni fogok.

Utolsó kötete ékes bizonyíték rá, hogy személyében nem csupán egy hollywoodi sztárt, generációk ikonját, de egy kiváló írót is elveszítettünk. Korábbi művei a Surrender the Pink, a Delusions of Grandma, a The Best Awful There Is, az Édes gyermekem, a The Best Awful, a Shockaholic című könyvek voltak, illetve a Képeslapok a szakadékból és a Vágyivászat című művek, melyekből film és dokumentumfilm készült.

Forrás: Libri Bookline

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik