Kultúra

Leiából nem lesz CGI-karakter az új Star Wars trilógiában

Ezt a Lucasfilm jelentette be, reagálva a világhálón elterjedt spekulációra.

Mint ismeretes, december 27-én távozott az élők sorából Carrie Fisher, aki a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként vált legendává és az alkotók tervei szerint karakterét a Star Wars: Az ébredő Erővel indult új trilógia mind a három epizódjában eljátszotta volna.

A színésznő váratlan halála azonban új kihívás elé állította Walt Disney stúdiót és a Lucasfilmet, amelyek ugyan az idén érkező Star Wars VIII-hoz leforgattak minden jelenetet Fisherrel, de a még csupán formálódó cselekményű kilencedik részhez már nem készült egy árva snittje sem. A stúdiók vezetői és az új trilógián dolgozó filmesek a héten tartottak megbeszélést Leia sorsát illetően, és habár a meeting eredményét egyelőre titkolják, azt azért most hivatalos közleményben tudatták a világgal, hogy kilencedik epizódban nem fogják CGI segítségével feltámasztani Carrie Fishert.

Rendszerint nem válaszolunk a rajongók és/vagy a sajtó spekulációira, azonban mostanra világszerte elterjedt egy pletyka, amelyre szeretnénk reagálni. Biztosítani akarjuk a rajongóinkat afelől, hogy a Lucasfilm nem tervezi digitálisan újraalkotni Carrie Fisher játékát Leia Organa hercegnő avagy tábornok szerepében.

– olvasható a Lucasfilm rendhagyó közleményében, amely aztán így folytatódik:

Carrie Fisher mindig is a Lucasfilm családjának tagja volt és lesz is. Ő a mi hercegnőnk, a mi tábornokunk és még fontosabb, hogy a barátunk. Még mindig nagyon fáj az elvesztése. Szeretnénk megőrizni az emlékét és örökségét Leia hercegnőként, ezért arra fogunk törekedni, hogy tiszteletben tartsuk mindazt, amit a Star Warsnak adott.

A Kathleen Kennedy vezette Lucasfilm tehát nem tervezi megismételni azt, amit éppen a színésznő halálát megelőzően a Zsivány Egyesben megtettek, jóllehet ott a fiatal Leia hercegnővel. A stúdió által említett pletyka alapjául is szolgáló CGI Leiát Carrie Fisher engedélyével hozták létre, és az azóta napvilágot látott információk szerint a színésznő nemcsak támogatta az ötletet, de egyenesen imádta is a végeredményt.

Forrás: Coming Soon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik