Kultúra

Hivatalosan is Disney hercegnő lehet Leiából

Legalábbis Carrie Fisher rajongói nagyon szeretnék, ezért online petíció indítottak, amelyet máris rengetegen írtak alá.

December 27-én megrázta a világot Carrie Fisher halála, aki alig 60 éves éves korában, egy súlyos szívinfarktust követően vesztette életét. A Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként legendává vált amerikai színésznőt azóta is rajongók millió gyászolják és az emléke előtti tisztelgés után mostanra egy új, ötletes kezdeményezés is elindult a világhálón: sokan

azt szeretnék, ha a Carrie Fisher által megformált Leia Organa hivatalosan is csatlakozna a Disney hercegnőkhöz.

Miután a Star Wars franchise immár 4 éve a Walt Disney tulajdonát képezi, így korántsem légből kapott a dolog, ezért a Change.org nevű aláírásgyűjtő oldalon petíció indult, amelyben arra kérik a vezérigazgató Bob Igert, hogy a stúdió “léptesse elő” Leiát.

Carrie Fisher tragikus halálát követően úgy érezzük, illendő lenne, ha a Disney kivételesen szemet hunyna a szabálya felett, miszerint csakis animált karakterből lehet hivatalos Disney hercegnő, és Leia is megkapná a címet. Ez egy csodálatos módja lenne a Carrie emléke előtti tisztelgésnek, a Disney pedig így üdvözölhetné az egyik milliók által szeretett új tulajdonát.

– olvasható a petíció szövegében. A fanok továbbá azt is kérik a stúdiótól, hogy rendezzenek egy hivatalos ceremóniát, amelyen nemcsak Leia karakterét iktatják be Disney hercegnőnek, de Carrie Fisherről is tiszteletteljesen megemlékeznek.

Az online petíciót mostanáig már több, mint 50 ezren írták alá és a Change.org működési elve szerint nagyjából még 25 ezer kell ahhoz, hogy érvényessé váljon.

Forrás: The Wrap

Ajánlott videó

Olvasói sztorik