Kultúra

A Star Wars-mozik első női robotja a Han Solo-filmben debütálhat

C-3PO, R2D2, BB-8 és K-2SO után új droid kap kiemelt szerepet egy Star Wars filmben. Az érkező Han Solo film robotjának különlegessége, hogy egy színésznő hangján fog megszólalni.

A Star Wars-filmek világában mindig is kiemelkedő szerep jutott az emberi személyiséggel ellátott robotoknak. A klasszikus trilógia nagy kedvence a Stan és Pan típusú robotpáros: a sípoló hanggal kommunikáló, kicsi és tömzsi R2D2, illetve az emberi kinézetre hajazó, a nyelvet folyékonyan beszélő C-3PO. A 2015-ös Az ébredő erőben egy R2D2-ra hasonlító, cuki gurulós droid segítette a hősöket, majd a tavaly év végi Zsivány Egyesben egy szarkasztikus robot  név szerint K-2SO  szolgált pár humoros egysorossal az egyébként meglehetősen sötét hangvételű filmben.

Természetesen a fiatal Han Solo kalandozásait bemutató új Star Wars-film sem maradhat droid nélkül, akiről sokat egyelőre nem tudunk, de az biztos, hogy fontos szerepe lesz a filmben, és Phoebe Waller-Bridge színésznő fogja megszólaltatni. Persze a robotoknak nincs klasszikusan meghatározható nemük, de eddig mindig férfi színészek szolgáltatták a főszereplő droidok hangját, így Waller-Bridge kiválasztása egyértelműen arra irányul, hogy a Star Wars filmuniverzum bemutathassa első női robotját.

Bár alig tudunk valamit a készülő Han Solo-filmről, eddig több biztató hír érkezett a háza tájáról. A rendezői székbe Christopher Miller és Phil Lord ültek, akiknek a Lego-kalandot és a 21 Jump Streetet is köszönhetjük. Az Áve, Cézár!-ral befutó Alden Ehrenreich fogja alakítani az ifjú Han Solót, mellette pedig olyan neves színészeket szerződtettek le, mint Woody HarrelsonDonald GloverEmilia Clarke és Thandie Newton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik