Kultúra

Rövidesen eldől, mi lesz Leia sorsa az új Star Wars trilógiában

A Disney fejesei még nem tudják, hogyan írják ki a filmekből Carrie Fisher legendás karakterét.

Mint ismeretes, december 27-én távozott az élők sorából Carrie Fisher, aki a Csillagok háborúja Leia hercegnőjeként vált legendává és az alkotók tervei szerint karakterét a Star Wars: Az ébredő Erővel indult új trilógia mind a három epizódjában eljátszotta volna.

A színésznő váratlan halála azonban új kihívás elé állította Walt Disney stúdiót és a Lucasfilmet, amelyek ugyan az idén érkező Star Wars VIII-hoz leforgattak minden jelenetet Fisherrel, de a még csupán formálódó cselekményű kilencedik részhez már nem készült egy árva jelenete sem. A The Hollywood Reporter értesülései szerint ezért az illetékesek

jövőhéten nagy meetinget tartanak majd Los Angelesben, ahol azt fogják megvitatni, hogyan írják ki Leia Organa figuráját a 2019 tavaszára tervezett kilencedik epizódból. A THR úgy tudja, a trilógiában még mindenképpen lett volna egy olyan jelenete Fishernek, amelyben Luke és Leia újra találkozik, továbbá egy olyan is, amelyben Leia az Erő sötét oldalát választó fiával, Kylo Rennel néz farkasszemet. Hogy aztán ezek bármelyike is elkészült-e már, vagy csupán ötletszinten léteznek, arról egyelőre nem tudni.

A Hollywood Reporter cikke felveti azt a kérdést is, hogy ha minden kötél szakad,

a készítők CGI segítségével is megidézhetik majd Fishert.

Ezt már a mozikban jelenleg szárnyaló Zsivány Egyesben is megtették, jóllehet ott a fiatal Leia hercegnővel, akit a 60 éves Fisher már nem tudott volna eljátszani. Mindenesetre a megoldás komoly etikai kérdést vet fel és miután a Disney nyilván nem szeretné magára haragítani a rajongókat, ezért sanszos, hogy nem fognak ezzel a lehetőséggel élni.

A Star Wars IX rendezését is megnyerő Colin Trevorrow a vele együtt a Jurassic World sztoriját kidolgozó Derek Connolly és a Star Wars VIII-at író-rendező Rian Johnson közreműködésével tervezi írni az (elméletileg) utolsó epizód forgatókönyvét, ezért ők már tuti ott lesznek majd a szóban forgó Los Angeles-i találkozón. Mellettük még a Lucasfilmet vezető Kathleen Kennedy részvétele fix, illetve nem kizárt, hogy tanácsadónak Az ébredő Erőt társíró és levezénylő J.J. Abramst is meghívják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik