Kultúra

A Deadpool lett 2016 legnépszerűbb kalózfilmje

A nagydumás mutáns moziját minden más produkciónál többször töltötték le.

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: a kalózkodás helytelen dolog. Ezt persze elméletileg minden internetező tudja, azonban a legtöbben hajlamosak “elfelejteni”, akárcsak azt, hogy törvénybe ütközik és a zenészek/játékgyártók/filmstúdiók nagyon nem örülnek neki.

Akárhogy is, a kalózkodás (avagy a manapság már sokkalta közkedveltebb nevén torrentezés) minden a megfékezése érdekében tett intézkedés dacára virágzik és milliókat segít hozzá a zenék/játékok/mozifilmek/sorozatok ingyenes megkaparintásához.

A letöltési statisztikákból aztán minden év végén készülnek olyan összesítések, mint amilyet a TorrentFreak is összedobott, megállapítva, hogy a filmletöltések tekintetében

tavaly világszerte a Deadpool volt a torrentezők kedvence.

Sokat elmond egyébként a világháló népének ízléséről az, hogy a lent olvasható TOP 10 kalózfilm között 8 látványfilm és azon belül is 5 szuperhősfilm szerepel.

A legtöbbször letöltött filmek 2016-ban:

  1. Deadpool
  2. Batman Superman ellen – Az igazság hajnala
  3. Amerika Kapitány: Polgárháborút
  4. Star Wars: Az ébredő Erő
  5. X-Men: Apokalipszis
  6. Warcraft: A kezdetek
  7. A függetlenség napja: Feltámadás
  8. Suicide Squad – Öngyilkos osztag
  9. Szenilla nyomában
  10. A visszatérő

Mindenesetre az azért szép, hogy az erős blockbuster-mezőnyben az utolsó két helyre odafért az Amerikában a legprofitálóbb produkcióvá avanzsáló Szenilla nyomában, valamint az év egyik legzseniálisabb hollywoodi filmje címet kiérdemlő A visszatérő is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik