Kultúra

A Deadpool és az Öngyilkos osztag is Oscar-díjas lehet

Legalábbis a legjobb smink kategóriában, miután mind a kettő szerepel a még versenyben lévő 7 produkciót tömörítő listán.

Már a 2017-es díjszezon előszobájában vagyunk, ezért a Golden Globe-jelöltek bejelentése után az Amerikai Filmakadémia is elkezdett tüsténkedni, amely abban merül ki, hogy egymás után teszik közzé az Oscar-díjakra kategóriánként még esélyes produkciók listáit.

Ennek keretében a múlt héten megtudhattuk, hogy a legjobb idegennyelvű filmek között sajnos nem jutott tovább a Tiszta szívvel, illetve ismertették, hogy mely látványfilmek vannak még versenyben a legjobb vizuális effektekért járó díjért, mígnem mára kiderült, hogy melyik az a 7 alkotás, amely még esélyes a legjobb haj és smink kategóriában.

A legjobb sminkért járó Oscar-jelölésre esélyes filmek 2016-ban:

  • A ruhakészítő (Jocelyn Moorhouse)
  • Ave, Cézár! (Ethan Coen és Joel Coen)
  • Az ember, akit Ovénak hívnak (Hannes Holm)
  • Deadpool (Tim Miller)
  • Florence – A tökéletlen hang (Stephen Frears)
  • Star Trek Mindenen túl (Justin Lin)
  • Suicide Squad – Öngyilkos osztag (David Ayer)

A felsoroltak közül a legnagyobb esélyesnek a Deadpool, a Suicide Squad és a Star Trek: Mindenen túl tűnik, de akár még az Ave, Cézár! és a Florence – A tökéletlen hang is befutó lehet, azaz feltehetően ez lesz az az 5 produkció, amely januárban végül Oscar-jelölést kap. A lista meglepetése egyébként a Hannes Holm rendezésében készült és az eddigi nemzetközi filmfesztiválokon is jól muzsikáló svéd komédia: Az ember, akit Ovénak hívnak, amely a kategória egyetlen európai indulójaként kapott helyet a legjobbak között.

A még esélyes produkciók listáját január 24-én fogják tovább szűkíteni arra az 5 filmre, amely végül versenyre kel majd egymással a február 26-án esedékes 89. Oscar-díjátadón.

Forrás: Deadline

Ajánlott videó

Olvasói sztorik