Kultúra

A Zsivány Egyes elleni bojkottra hergelik a netezőket Donald Trump hívei

A Trump-követők szerint az új Star Wars-film rasszistának állítja be az USA leendő elnökét.

Donald Trump követői a rövidesen mozikba kerülő Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet bojkottjára szólítják fel a twitterezőket – számolt be róla a BBC News.

A Zsivány Egyes elleni kampány egy Trumpot támogató aktivistától, bizonyos Jack Posobiectől indult, aki mikroblogján azt bizonygatta: a forgatókönyvírók utólag csak azért változtattak a produkció egyes jelenetein, hogy azokkal Donald Trumpot lejárassák.

A Star Wars írói újraírták és újraforgatták a Zsivány Egyest, hogy Trump-ellenes jelenetek kerüljenek bele, amelyek rasszistának állítják be.

– írta egy üzenetében Posobiec. Erre reagálva a produkció forgatókönyvírója, Chris Weitz egy posztban közölte, hogy az állítás “teljesen hamis”. A BBC ugyanakkor megjegyezte, hogy Weitz és egy másik forgatókönyvíró, Gary Whitta korábban egyaránt annak adtak hangot a Twitteren, hogy mennyire nem támogatják az elnökké választott Trumpot.

Az elmúlt másfél napban a #DumpStarWars címszavas Twitter-lavina mintegy 130 ezer bejegyzéssel gazdagodott.

Cikkében a BBC emlékeztetett arra, hogy Donald Trumpnak 17 millió követője van a mikroblogon. Támogatói csoportjának hangadói rendszeresen méltatják érdemeit, és nem késlekednek visszavágni azoknak, akik bírálják. A #DumpStarWars csak a legutóbbi az általuk indított kampányok sorában. Az utóbbi hetekben a Kellogs gabonapehely-márka, a Starbucks és a Hamilton című musical ellen is bojkottot hirdettek.

300x250

Részletek »

A Zsivány Egyes időben A Sith-ek bosszúja és az Egy új remény között játszódik majd és az első Halálcsillag terveit a Birodalomtól lenyúló lázadó különítményről fog szólni, akik egy meglehetősen színes társasággá állnak majd össze. Ennek megfelelően lesz némi csapatépítés és szervezkedés, majd a heist végrehajtása előtt/közben/után akció is szép számmal, amelyek kapcsán a legutolsó előzetes is bizonyítja, hogy valószínűleg ez a film lesz a Walt Disney újraindított franchise eddigi legakciódúsabb installációja.

A Gareth Edwards rendezésében készült Zsivány Egyes december 15-én kerül a mozikba.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik