Kultúra

Az új X-Men tévésori első 30 perce jobb, mint bármelyik szuperhős-széria

A Legion pilotjának első felét a New York-i Comic Conon vetítették, és szinte mindenki lelkendezve beszél róla.

Az FX kábelcsatorna és a Marvel Studios közös bábáskodásában készülő sorozat első trailere júliusban a San Diego-i Comic Conon debütált, most pedig a hasonló szellemben szervezett New York-in megmutattak további 30 percet a jövőre érkező széria pilotjából.

A Legion című X-Men sorozat egy zavarodott fiatal, David Charles Haller (a Downton Abbey-ből ismerős Dan Stevens) története, aki jóval több mint egy egyszerű átlagember, tinédzserkora óta küzd a mentális betegségekkel, ráadásul furcsa dolgok történnek körülötte.

Legion-from-Marvel-Comics-X-Men-252-Cover
 Az X-Men képregények lapjain 1985 márciusában bemutatkozott karakterről annyit érdemes tudni, hogy ő X Professzor fia és az apjától örökölt mentális képességek “mellékhatásaként” skizofréniától szenved, illetve állandóan látomások gyötrik, ezért alapjáraton nem teljesen normális figura. A leendő cselekményben ráadásul egy másik beteggel történő különös találkozása után szembe kell majd néznie azzal az eshetőséggel, hogy a fejében hallott hangok és látomásai nagyon is valóságosak.

Az a néhány szerencsés, aki láthatta az első fertályórát, mind arról számolt be, hogy vizuálisan lenyűgöző, s ehhez fogható látványvilág még sorozatfronton nem volt.

A VOX azt dicséri, hogy a széria

gyönyörűen ingázik a valóság és a képzelet határmezsgyéjén, elbizonytalanítva a nézőt, mi valódi és mi nem, közel hozva a főszereplő vívódásait.

A USA Today azt is megemlíti, hogy a dráma mellett komoly szerepet kap a humor is, a sorozat ügyesen lavírozik a zsánerek között.

Ebben nagy szerepet játszik a zajos sikerű Fargo egyik fő kreátora, Noah Hawley is, aki az X-Men-univerzum összetettségét kívánja belevinni a sorozatba, úgy, hogy a későbbiekben akár átjárás lehessen a széria és a mutánsos filmek között.

Emellett a máig a legtöbb X-Men mozit rendező Bryan Singer is ott lebzsel a produkció mellett, ahogy Simon Kinberg, Jeph Loeb (A S.H.I.E.L.D. ügynökei, Daredevil), Lauren Shuler Donner és Jim Chory (Daredevil) is.

Az első körben nyolc részesre tervezett szériában a fontosabb mellékszereplőket Aubrey Plaza, Jean Smart, valamint az Odaátban és a Fargóban is feltűnt Rachel Keller alakíthatja majd. A most már több, mint ígéretesnek tűnő sorozat világszerte 2017 elején startol. A pontos időpont még nem ismert, de az biztos, hogy az amerikai premierrel egy időben nálunk a FOX csatorna is sugározza majd.

Olvasói sztorik