Kultúra

Üdítően bizarr és irtó látványos lesz az új X-Men tévésorozat

Feliratos előzetest kapott az FX gondozásában készülő Legion, amely a valaha volt legőrültebb mutánsról fog szólni.

A hétvégi Comic-Conon debütált a Marvel stúdió és az amerikai FX kábelcsatorna júniusban bejelentett első közös produkciójának, a Legion című X-Men sorozatnak a teaser trailere, amelyet a szériát itthon forgalmazó Foxnak hála máris magyar felirattal nézhetünk végig.

A Legion egy zavarodott fiatal története, aki több egyszerű átlagembernél. A sorozat középpontjában David Charles Haller (Dan Stevens) áll, aki tinédzserkora óta küzd a mentális betegségekkel. Az X-Men képregények lapjain 1985 márciusában bemutatkozott karakterről röviden annyit kell tudni, hogy ő X Professzor fia és az apjától örökölt mentális képességek “mellékhatásaként” skizofréniától szenved, illetve állandóan látomások gyötrik, ezért alapjáraton nem teljesen normális egy figura. A leendő cselekményben ráadásul egy másik beteggel történő különös találkozása után szembe kell majd néznie azzal az eshetőséggel, hogy a fejében hallott hangok és látomásai nagyon is valóságosak.

A Legion a nagy sikerű Fargo egyik fő kreátora, Noah Hawley vezényletével  és a máig a legtöbb X-Men mozit rendező Bryan Singer mellett a producer Simon Kinberg, Jeph Loeb (A S.H.I.E.L.D. ügynökei, Daredevil), Lauren Shuler Donner és Jim Chory (Daredevil) produceri bábáskodásával készül. Az első körben nyolc részesre tervezett szériában a fontosabb mellékszereplőket Aubrey Plaza, Jean Smart, valamint az Odaátban és a Fargóban is feltűnt Rachel Keller alakíthatja majd. Az ígéretes sorozat világszerte 2017 elején fog startolni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik