Kultúra

Magyarul is borzongatóan izgalmas az Inferno előzetese

Tom Hanksék iszonyatos felfedezéseket tesznek a filmadaptáció trailerében, amelyet immár szinkronnal is végignézhetünk.

A jövőre új könyvvel jelentkező Dan Brown 2013-ban megjelent Inferno című regényéből készül az azonos című mozifilm, amelyet A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonok után ismét Ron Howard rendez. A részben Magyarországon forgatott produkcióhoz májusban érkezett meg az első előzetes, amelynek mostanra elkészült a magyarul beszélő változata.

InterCom
InterCom

Az Inferno sztorija szerint Robert Langdon (Tom Hanks) egyszer csak felébred egy olaszországi kórházban és nem tudja, hogyan került oda, miközben egy bizarr vallási relikviát fedez fel a holmija között. Miközben megpróbálja összeszedni magát és kinyomozni, mégis mi történt vele, váratlanul az életére tör egy női orgyilkos, úgyhogy el kell kezdenie menekülni. Az eztán kibontakozó firenzei hajsza során egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks (Felicity Jones) válik a prof segítségévé. Csak úgy szökhetnek meg üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről, melyek egy hatalmas kirakós játék megoldásához vezetnek.

A Harvard Egyetem szimbólumkutatójaként visszatérő kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks és A mindenség elméletében nyújtott alakításáért aranyszoborra jelölt Jones kisasszony mellett a titokzatos és szemlátomást megátalkodott Bertrand Zobristot alakító Ben Foster, továbbá Irrfan Khan, Omar Sy és Ana Ularu játssza a mellékszereplőket, de futólag Árpa Attila és a Munkaügyekből is ismerős Sarbó Kata is feltűnik majd az alkotásban.

Az Inferno egy nappal az amerikai bemutató előtt, október 13-án kerül a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik