Kultúra

Jövő ősszel jelenik meg Dan Brown új regénye

Ezt a sikeríró kiadója jelentette be, felfedve azt is, hogy mi lesz a könyv címe.

Az amerikai Doubleday kiadó tegnap jelentette be, hogy Dan Brown következő, hetedik regénye 2017. szeptember 26-án fog a boltokba kerülni. Az Origin (Eredet/Származás) címet kapó könyv főhőse ismét Robert Langdon szimbólumkutató, a Harvard Egyetem professzora lesz, aki korábban az író legnagyobb sikerévé vált A Da Vinci-kód (2003), illetve az Angyalok és démonok (2000), Az elveszett jelkép (2009) és az Inferno (2013) főszereplője is volt.

A kiadó nem árult el többet a könyvről, csupán annyit fűzött hozzá a közleményben, hogy

Brown szokása szerint “kódokkal, tudománnyal, vallással, történelemmel, művészettel és építészettel” is foglalkozik majd az ötödik Langdon-regényben.

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy az Origin történet hol játszódik, de a Doubleday szerint Langdon (számára peches, de egyébként jó szokásához híven) megint veszélybe fog kerülni, miközben “az emberiség két legősibb kérdésével” találja majd szemben magát.

Az 52 éves Daniel Gerhard “Dan” Brown regényeit máig 56 nyelvre fordították le, és mintegy 200 millió példányban keltek el világszerte. A Langdon-szériából immár három könyvét is megfilmesítették: ezeket az Oscar-díjas Ron Howard rendezte az ugyancsak Oscar-díjas Tom Hanks főszereplésével készültek. A legújabb felvonás: a részben Magyarországon forgatott Inferno október 13-án fog megérkezni a hazai mozikba.

Forrás: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik