Kultúra

Tom Hanks-szel elszabadul a pokol

Robert Langdon szimbólumkutató visszatér a harmadik Dan Brown-filmben. Itt a részben hazánkban forgatott Inferno első trailere.

Dan Brown 2013-ban megjelent Inferno című regényét feldolgozó mozifilm munkálatait a 2006-os A Da Vinci-kód és a 2009-es Angyalok és démonok után ezúttal is Ron Howard rendezte, amelynek számos jelenetét Magyarországon vették fel. A Harvard Egyetem neves szimbólumkutató professzora, Robert Langdon szerepében szintén visszatér a kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks, ám ezúttal új partnere lesz, a tavaly aranyszobrocskára jelölt Felicity Jones személyében, sőt, feltűnik majd Ben Foster, Irrfan Khan és Omar Sy is, valamint Árpa Attila és Sarbó Kata is.

Az Inferno cselekménye szerint Langdon professzor egy olaszországi kórházban ébred és nem tudja, miként került oda, miközben egy bizarr vallási relikviát fedez fel a holmijai között. Nem mélázhat azonban sokáig, váratlanul az életére tör egy női orgyilkos, úgyhogy el kell kezdenie menekülni. Az ezt követően kibontakozó firenzei hajsza során egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks (Felicity Jones) válik a prof segítőjévé, akivel csak úgy szökhetnek meg titokzatos üldözőik elől, ha Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről, amelyek egy hatalmas kirakós játék megoldásához vezetnek. Az Inferno 2016. október 14-én debütál majd az amerikai mozikban és valószínűleg nálunk is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik