Kultúra

Vajon lenyomja-e Bridget Jones Jason Stathamet?

Bridget Jones babát vár

Bridget visszatér, immáron túl a negyedik X-en, menő állással, szép kecóval, lefogyva – ám ismét szingliként. Mark Darcyval annak idején mégsem jött össze, ő most egy magafajta karótnyelt nő férje, ám mint kiderül, házasságuk olyannyira nem túl rózsás, hogy a válásuk már csak papírmunka kérdése, így amikor egy bulin összefutnak, csakhamar az ágyban kötnek ki. Bridgetnek nyerő szériája van: alig két hete sikerült egy hasonlóan emlékezeteset szexelnie egy zenei fesztiválon egy jóképű, ismeretlen amerikaival. Aztán a krach: egy pozitív terhességi teszt, ráadásul az időpontok túl közel esnek ahhoz, hogy a nőgyógyász meg tudja mondani, mikor történt pontosan a fogantatás. Azaz az érkező baba és Bridget két kispapával indul a várandósságnak – az eredmény egy meglepően szórakoztató kavarodás.

Fantomfiú

Ez a furcsa, megható belga-francia animációs film egy Leo nevű beteg kisfiú történetét  meséli el, aki időnként kilép halandó, gyenge testéből, és fantomfiúként gyakorlatilag szuperhőssé változik: lelke járja a várost, ismerkedik, felfedez, és még egy rejtélyes bűnügybe is belekeveredik, melyben a tét a város, sőt, a világ megmentése. Gyönyörű, érzékeny, igazi kuriózum.

Snowden

Alaposan beakadt ez a szerencsétlen Snowden az amcsiknak, a 2014-es doku, a Citizenfour után most fikciós formában is filmre viszik a whistleblower viselt dolgait, mégpedig maga Oliver Stone. A címszerepben Joseph Gordon-Levitt, az alaptörténetet pedig aligha kell ismertetnem: Snowden felfedezi, hogy az amerikai titkosszolgálat gyakorlatilag bárkit képes megfigyelni, és ezt gátlástalanul meg is teszi, a privátszféra meg az adatbiztonság meg mehet a levesbe. Snowden rájön, és vagy asszisztál, vagy beszél – hogy miként döntött, azt tudjuk.

Ütközés

A Mad Maxben feltűnt Nicholas Hoult a főszereplője ennek az inkább B-kategóriásnak ígérkező akciómozinak, melyben Hoult egy szerelmes fiatalembert alakít, aki jó ötletnek látja, ha egy maffiavezértől lopja el a beteg szerelme műtétjére szükséges pénzt. Nem jó ötlet. Menekülés, üldözés, platinaszőke Felicity Jones meg amit akartok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik