Kultúra

Tök mindegy, mi kerül a mozikba, úgyis az új Jason Statham-filmet nézi majd mindenki

Azért legyen elvégezve a munka: íme, a heti mozipremierek.

A mestergyilkos: Feltámadás

A második Mestergyilkos (Mechanic)-film minden bizonnyal komolyat tarol majd a mozikban a hétvégén: a magyar nézők, ezt már jó ideje tudjuk, imádják az akciófilmeket, Jason Statham meg éppenséggel az egyik abszolút kedvenc. A Statham alakította bérgyilkos újabb küldetésre indul, mely jóval személyesebb az eddigieknél: ezúttal szerelmét kell megmentenie egy bűnbandától. Nyomában hullanak a fejek, ahogy szokott, a műfajból kiindulva ezenkívül várhatunk még komoly izmozást, briliáns egysorosokat és komoly tűzerőt.

A művészet templomai: Bosch – A gyönyörök kertje

Idén 500 éve halt meg a zseniális németalföldi festőművész, Hieronymus Bosch, akinek kitekert, furcsa (rém)álomvilágát millió közül is felismeri, aki akár csak egyszer is látta bármelyik munkáját. Az évfordulóra rengeteg programot terveztek a világ számos pontján, hozzánk egy ismeretterjesztő mozi jön el, amely legismertebb művéről mesél lényegesen részletesebben és élőbb élményként, mint egy féloldalas enciklopédia bejegyzése vagy akár egy nyargalós tárlatvezetés. Annál komolyabban nem is foglalhatnál állást Statham ellen, mint ha erre a filmre váltasz jegyet – ínyencfalat.

A remény receptje

Drámai japán gasztro barátságtörténet jöhet? Akármilyen szokatlanul is hangzik, A remény receptje valójában egyáltalán nem nehéz vagy elvont film: teljesen befogadható a mégannyira hollywoodi mozikon edzett európai szemnek is, miközben persze egy rakás dolgot elmesél a Távol-Kelet világáról is. A történet egy idős nő és egy középkorú férfi megismerkedését, majd mesterré, tanítvánnyá, baráttá válását meséli el, az egésznek a kerete pedig a főzés és annak szimbolikája. Finomra hangolt kajapornó Instagram nélkül, avagy ez az igazi #nofilter.

Szexkemping

Aki valaha is járt a Szigeten, annak van némi fogalma a holland fiatalok partizási képességeiről. No mármost, ez a film hollandoktól, hollandokról szól, éspedig holland fiatalokról, akik épp életük első valamirevaló kalandjába keverednek bele. A film nagyon leegyszerűsítve körülbelül a Cooltúra hollandus megfelelője: főhősünknek el kell vinnie nagyapja hamvait a helyi bulivárosba, hogy az öreg fiatalkora kedves emlékeinek színhelyén lelhessen végső nyugalomra, az útra vele tartanak barátai, mindannyian kissé nyomi tinédzserek, így a csajokkal és bulikkal kecsegtető út kétségtelenül maradandó élmény lesz mindannyiuknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik