Kultúra

Tarolt a Trónok harca a Kreatív Emmy-k díjátadóján

Kiosztották az amerikai televíziózás legjelentősebb technikai elismeréseit, melyek közül a legtöbb kategóriában az HBO sorozata győzött.

A Kreatív Emmy-díjak (Creative Arts Emmy) szombat esti díjátadóján kilenc díjat zsebelt be a Trónok harca, mögötte pedig másodikként a négy díjat gyűjtő The People v. O.J. Simpson: American Crime Story című krimi és drámasorozat zárt.

A Kreatív Emmy-díjakat technikai kategóriákban (vágás, hang, speciális effektusok, jelmez, frizura) ítélik oda televíziós produkcióknak, és ezzel a díjjal jutalmazzák a legjobb tévés vendégszerepléseket is. Az elismerések átadása egy héttel előzi meg a nagy Emmy-gálát.

Az HBO sikert sikerre halmozó fantasysorozata, azaz a Trónok harca egyebek mellet a legjobb szereposztás, vizuális effektusok, hangkeverés, dublőri munka, a legjobb smink és a jelmez kategóriákban nyert a drámasorozatok között.

Az American Crime Story (előzetes itt) a legjobb szereposztás, hang, operatőri munka és frizura kategóriákban diadalmaskodott a minisorozat és tévéfilmek között.

A legjobb vendégszereplő díját Hank Azariának ítélték oda a Ray Donovan című drámasorozatban nyújtott alakításáért, a legjobb női vendégszereplő díját Margo Martindale kapta a The Americans című sorozatban játszott szerepéért.

A vígjátéksorozatoknál a legjobb vendégszereplő Peter Scolari lett a Girls című szériából.

Tina Fey és Amy Phoeler megosztva nyerte el a legjobb televíziós házigazda díját a Saturday Night Live műsor vezetésért. Tina Feynek egyébként ez már a nyolcadik Emmy-díja – korábban színészként és forgatókönyvíróként is jutalmazták őt.

Szeptember 18-án fogják megrendezni a nagyszabású Emmy-gálát, amelyen az elmúlt évben a legjobbnak ítélt színészeket, forgatókönyvírókat és rendezőket is díjazni fogják.

Forrás: Vulture via MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik