Élő Kultúra

A Saul fia és DiCaprio is Oscar-díjas

Elhozta a Saul fia Magyarország harmadik Oscar-díját.

Chris Rock elképesztő erős nyitóbeszéddel indította a 88. Oscar-gálát, erről még sokat fogunk beszélni. A Mad Max: A harag útja féltucat díjjal ment haza, megvan Leonardo DiCaprio első Oscarja, meglepetést hozott a legjobb film kategória – és ami a legfontosabb: a Saul fia Oscar-díjas.

A legjobb adaptált forgatókönyv díja a pénzügyi válságot méltatja

Ryan Gosling és Russell Crowe adja át a díjat A nagy dobás szerzőinek, Charles Randloph-nak és Adam McKay-nek. Ha nem akarjátok, hogy ugyanúgy megvezessenek titeket, ahogy a filmben, akkor ne szavazzatok jelöltekre, akik megkérdőjelezhető helyekről és furcsa milliomosoktól fogadnak el donációkat – trumpozott egy lazát McKay

A nyitóbeszéd

Természetesen a fekete jelöltekről szólt, és mindenkit kiosztott. Chris Rock elmondta, hogy nem akarta ezt a munkáját elveszíteni, ezért vállalta el a műsorvezetői munkát (viccelt). És az, hogy nincsenek fekete jelöltek, az nem először történik meg, hiszen kb. 71-szer fordult elő az Akadémiai díjátadókon. De mondjuk nem baj, mert korábban, például a hetvenes években volt más dolga is a fekete embereknek, minthogy a legjobb dokumentumfilm jelöltjére vágyjanak. Ráadásul nem férfi meg női nomináltakra van szükség, hanem fekete kategóriák kellenek. Így már nem lesz rasszista Hollywood. Mint mondja, idén van már fekete Rocky is, Creed. Ami egy olyan világban játszódik, ahol a fekete sportolók legalább olyan jók, mint a fehérek. Ezért ez inkább sci-fi.

Pörög az #OscarsSoWhite-számláló, és jobb, mint vártuk

Chris Rock elsütött 1, 2, 3, 4 … VÉGTELEN poént az #OscarsSoWhite ügyről. Aztán kicsit áttekeredtünk vérkomolyba: arról beszélt, hogy azokban a korábbi évtizedekben, amikor ugyanígy nem volt fekete jelölt, azért nem tiltakozott senki, mert a feketéknek fontosabb ügyekért kellett harcolniuk.

Amikor nagyanyád egy fáról lóg, ahová felakasztották, akkor kevéssé fontos, hogy ki viszi haza a legjobb rövid dokumentumfilm díját.

 

Idén az emlékező blokkban olyan feketékre fogunk emlékezni, akiket rendőrök lőttek le, amint moziba mentek.

Csak néhány Chris Rock brutálisan erős mondatai közül.

Menő a nyitóvideó

Belekerült minden, de tényleg MINDEN, amiről beszéltünk 2015-ben, A szürke ötven árnyalatától a Star Warsig.

Sophie Turner spoilerezett egy finomat

Na jó, nem olyan nagy hír, plusz a Trónok harca kapcsán amúgy sem lehet semmit elhinni, mindenesetre Turner bedobta azt az aprócska tényt, hogy

Sansa a következő évadot még egészen biztosan túléli.

Saul haja

A Saul fia fodrászai és sminkesei a kulisszatitkokról mesélnek: speciális alapozó kellett a forgatáshoz, ami érvényesül a közeli képeken, nem lehetett modern frizurájuk a szereplőknek, sem frissen vágott.

Leo, a diplomata

Leonardo DiCaprio ügyesen kifarolt a “juhujj, mindenki azt várja, megkapod-e végre az Oscart” témából, és A visszatérőről mesélt, majd a gyerekkori meghallgatásokra emlékezett.

Lady Gaga imidzsváltás folyamatban

Már megint elegáns, visszafogott, gyönyörű. ÉS: fontos témáról beszél, felhozta a szexuális erőszakot, amiről a legjobb betétdal kategóriában jelölt dala is szól, hallgassuk meg.

Cate Blanchett-től elállt a szavunk

Hollywood egyik legviccesebb nője a kevesebb több jeligére öltözött fel, ám amikor Cate Blanchettre váltott a kamera, ezt egyből el is felejtettük. A holnapi “Ki volt a legcsinosabb az Oscaron,” cikkek dobogós helye garantált.

Europress
Europress

A LÉPCSŐ!!!

Nagyon vicces dolgokon tudnak lelkesedni a műsorvezetők, most épp az volt a fergeteges bréking, hogy idén először a Dolby Színház főlépcsőjéről is tudósíthatnak.

Megérkezett Sly!

Ha nyer, akkor az a vicces helyzet áll elő, hogy egyszerre kap ugyanazért a szerepért Oscart és Arany Málnát.

sly_oscars_insta

01:24

Nem kellett sokat várni az első alkalomra, hogy szóba kerüljön az #OscarsSoWhite botrány. Cheryl Boone Isaacs az Akadémia nevében ígér változást. Később Eddie Redmayne a transzszexualitás-témáról átvált enyhe bulvárosba: kisbaba született a famíliában.

01:20

Alicia Vikander képes viccesen nyilatkozni még a ruhájáról is: közölte, hogy azért rövidebb a ruha eleje, hogy könnyebben tudjon felmenni a lépcsőn.

Olvasói sztorik