Élő Kultúra

A Saul fia és DiCaprio is Oscar-díjas

Elhozta a Saul fia Magyarország harmadik Oscar-díját.

Chris Rock elképesztő erős nyitóbeszéddel indította a 88. Oscar-gálát, erről még sokat fogunk beszélni. A Mad Max: A harag útja féltucat díjjal ment haza, megvan Leonardo DiCaprio első Oscarja, meglepetést hozott a legjobb film kategória – és ami a legfontosabb: a Saul fia Oscar-díjas.

BDSM az Oscar színpadán

A szürke ötven árnyalatának betétdala, az Earned It élőben is megszólalt, mintegy három perc alatt sokkal több kikötözéssel, mint amennyit a filmben összesen volt.

Buzz Lightyear és Woody életre kelt!

És ha már életre keltek, át is adták a legjobb animációs film díját – az Agymanóknak. Nincs meglepetés. A végtelenbe és tovább!

#hangoskodási vol.2.

Chris Evans és Chadwick Boseman a színpadon marad, hogy átadja a legjobb hangkeverés díját is – ezt is a Mad Maxnek. Hat díj, te atyaúristen. Chris Jenkins, Gregg Rudloff és Ben Osmo a színpadon, nagyon hálás mindenki mindenkinek.

#hangoskodási vol.1.

A legjobb hangvágás díjával a Mad Max behúz még egy díjat, most járunk ötnél a tízből.

 

Mad Max, vágod.

A legjobb vágás kategória díját Margaret Sixel kapja, a Mad Max négy díjnál jár. Priyanka Chopra és Liev Schreiber adta át a díjat, utóbbi a Spotlightban volt kimagasló, előbbi hamarosan Baywatch-lány lesz. Örülünk?

Europress
Europress

Emmanuel Lubezki harmadszor a legjobb operatőr

Ki hitte volna?! Rachel McAdams és Michael B. Jordan adta át az elismerést, amit Lubezki már kiérdemelt a Gravitációért és a Birdmanért is. Ezzel megvan A visszatérő első díja is, amelyben megidéződik Tarkovszkij szelleme is, csak úgy mondom.

MEDVE alert!

Annyira tudtam, hogy behúzzák ezt a poént. Egyelőre csak screenshotunk van, de tessék csak nézni

medve_oscars

Stílusosan a legjobban öltözött adja át a legjobb jelmez díját

Cate Blanchett méltatja a jelmeztervezőket, majd átadja a legjobb jelmeznek járó díjat a Mad Max: A harag útja kosztümjeiért Jenny Beavannek, aki Mad Maxes bőrdzsekiben állt színpadra, majd a film emlékezetes sorával nyitotta köszönőbeszédét: “Oh, what a lovely day!”

Zseniális az #OscarsSoWhite tematika

Fekete színészekkel trollkodják szét a fő jelölt filmeket, egyebek mellett Leót sem egy medve, hanem afroamerikai ügynöke cincálta meg.

Olvasói sztorik