Kultúra

Új Harry Potter-könyv érkezik, és a világ jobb hely lesz

A rajongók most tegyenek le mindent, és üljenek re áhítatosan várakozni.

Tavaly júniusban érkezett a hír, miszerint újra felpörög a Harry Potter-láz: a mozikba érkező Legendás állatok és megfigyelésük mellett – ami ugye a Potter-univerzumnak már ismert része, egy Roxfort-beli tanköny – 2016-ban egy teljesen új történet is érkezik a varázsvilágból, Harry Potter and the Cursed Child, azaz Harry Potter és az elátkozott gyermek címen, éspedig nem regény vagy film, hanem színdarab formájában. A darab a West Enden kerül színpadra, John Thorne írói és Sonia Friedman produceri segédletével, valamint John Tiffany rendezésében. Októberben az is kiderült, hogy a kötet a Halál Ereklyéi után 19 évvel, pontosabban a könyv epilógusát folytatva veszi fel a fonalat, és Harry legkisebb fiának, Albus Severusnak (magyarban a Severus helyett alighanem Perselusnak hívják majd, mivel Severus Snape-et, akiről a nevét kapta, magyar fordításban Perselus Pitonnak hívták) a történetét követi majd. A hivatalos szinopszis így szól:

Harry Potternek lenni mindig is nehéz volt, és most sem lett könnyebb, hogy immár a Mágiaügyi Minisztérium túlhajtott munkatársaként, férjként és három iskoláskorú gyerek apjaként is helyt kell állnia. Míg Harry a múlttal harcol, ami nem hajlandó ott maradni, ahová való, legfiatalabb fiának, Albusnak meg kell küzdenie az örökség súlyával, amit sosem kért. Ahogy múlt és jelen összekeveredik, apának és fiúnak egyaránt meg kell tanulnia a kényelmetlen igazságot: a sötétség néha váratlan helyekről érkezik.

A rajongók persze már a darab tényétől bezsongtak, de hamar felmerült a kérdés, miszerint mi lesz azokkal, akik nem fogják tudni színpadon látni a darabot. Ők azok, akik a mai hírtől instant rajongásban törhetnek ki – így leszek ezzel én is -: a Harry Potter és az elátkozott gyermek szövegkönyvét kiadják könyvben is. Ami, akárhogy is, azt jelenti, hogy

9 év után új Harry Potter-könyv érkezik

Háromra lehet örömujjongani, addig a prózai részletek: a megjelenést stílusosan Harry születésnapjára, azaz július 31-re időzítették, a kötet hivatalos címe a Harry Potter and the Cursed Child Parts I & II Special Rehearsal Edition lesz, azaz még a premier előtt, próbákon használt verziót adják ki, ami a színpadra már valószínűleg némiképp egyszerűsödve és rövidülve kerül majd, a nyomtatott és e-könyv formátum egy időben jelenik meg, valamint lesz belőle külön gyűjtőknek szánt (valószínűleg szuperfancy) verzió.

Forrás: Pottermore

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik