Kultúra

Végre valóra válhat minden Harry Potter-rajongó álma

Na jó, valójában csak néhányuké, és ők mind gazdagabbak és gyorsabbak nálad.

Mi történik, ha a fogyasztói társadalom legkomolyabb pénzeket mozgató elemei közül veszel kettőt és szépen összekapcsolod őket? Véresre keresed magad, az történik. Így tettek a Warner azok okosai is, akik alighanem számíthatnak egy csinos bónuszra év végén az ötletükért, amivel sikeresen megdobták a cég éves profitját. Azt találták ki ugyanis, hogy ha már úgyis ott van az a sok megmaradt díszlet a réges-rég befejezett forgatásokról, és még nem pakolták be mindezt a tematikus Potter-parkba sem, váltsák valóra néhány Harry Potter-rajongó álmát, ráadásul tegyék mellé a „karácsony” jelszót, amivel, amint az „esküvő” szócska hozzáadásával is, bármilyen terméket vagy szolgáltatást szemérmetlen árréssel is sikeresen el lehet adni. Így született meg az ötlet, hogy szervezzenek egy „karácsonyi” vacsorát a Harry Potter-beli Roxfort nagytermében.

No jó, azért ne álmodjunk túl nagyot, valójában Warnerék Londonban berendezett Potter-központjáról beszélünk, ahol egyebek mellett az Abszol út díszleteiben is lehet sétálni (ide egyébként a Google Street View-val is be lehet kukkantani). Itt rendezik be a filmbeli díszletek és kellékek felhasználásával a Roxfort nagytermét, pontosan olyanra, ahogy a filmben volt látható – bár arról egyelőre nem szól a fáma, hogy a levegőben lebegő gyertyákat is megoldják-e valahogy. Akárhogy is, a nagyterembe a Warner szervezett egy vacsorát is, és, hogy biztosítsák a sikert, ellátták a bulit a #karácsony hashtaggel – bár az esemény időpontja december 3, ami azért barátok közt is három hétre van az ünneptől.

harrypotter_vacsora_menü
Íme a menü. Fotó: Warner Bros

A vacsora azért egészen jónak ígérkezik, érkezéskor welcome drink és üdvözlő falatkák köszöntik a vendégeket, mind az előételből, mind a főételből kérhető vegetáriánus változat, mindkét fogáshoz hozzáillő bor is tartozik. A desszerteket később, a Griffendél klubszobát és az ez alkalomból műhóval dekorált Odút is érintő stúdióbejárás közben, a 9 és ¾. vágánynál, a Roxfort Expressz mellett szolgálják majd fel, lesz zene meg tánc, és – nem is lenne igazi nélküle – vajsör is lesz természetesen. Ha mindez nem lenne elég, minden vendég terítékéhez tartozik egy menő varázspálca is, már látom magam előtt, amint a vacsoraasztal fölött repkednek a vingardium leviosák.

A nehezét gonosz módon a végére hagytam: egyfelől kiöltözős a buli, ami esetleg elveheti pár rajongó kedvét. Másrészt csak tizennyolc éven felüliek vehetnek részt, praktikusan az alkohol miatt. És az anyagiak: a buli ára szolid 230 font, ami mai árfolyamon 97 624 forint. Csinos, ugye? Azért nagyon ne keseredj el, ugyanis nem a pénz lesz a fő akadálya annak, hogy ott lehess: nincsen már jegy, egyetlen nap alatt elkapkodták az összeset. Ha mégis szeretnél bepróbálkozni, az a rendezvény weboldalán teheted meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik