Kultúra

Szerezzen be új térképet az idei Szigetre!

sziget-fesztival(1)(960x640).jpg (Array)
sziget-fesztival(1)(960x640).jpg (Array)

Egy csomó helyszín elköltözik az idei Sziget Fesztiválköztársaság területén, ahol különböző zónákat alakítanak ki Gerendaiék.

Színes látványvilágot, új programhelyszíneket és szaporodó szolgáltatásokat ígér a Sziget Fesztivál augusztus 10-17. között – írják csütörtöki közlemányükben. Megszólal Gerendai Károly főszervező is, aki szerint ugyan nincs akkora költségvetésük és nem tudnak annyi sztárt mozgósítani, mint a nyugati nagy fesztiválok, mégis másodszor lett Európa legjobb fesztiválja.

A Fesztiválköztársaságnak nevezett rendezvény idén műfaji zónákra oszlik majd: lesz KultúrZóna, Kreatív Zóna, Design Zóna, Artzone, Sport Zóna és Elektronikus Zóna. Lesznek helycserék is: a Világzenei Színpad a cirkusz helyére, ami a Múzeumi Negyed helyére kerül. Költözik az Afro-Latin Színpad és a Magic Mirror is, ami a szintén cihelődő Luminárium helyére megy, szóval szükség lesz egy új térképre idén.

Várható közlekedésfejlesztés: a közlemény szerint a “BKV például nyitott arra”, hogy egészen a fesztivál bejáratáig, be a szigetre vigye az utasokat a fesztiválbuszokkal és a hajójáratok kapacitását is növelhetik. Bővítik az autós parkolót és kijelölnek motorosparkolót is. Jobb lesz az irányítórendszer, több lesz a vécé, zuhanyzó, szemetes és wifi, javítottak a csapadékelvezetésen és átvizsgálták a kempingnek helyt adó erdőket. Szállásügyileg rengeteg kaliberű kempingből választhatnak majd, még előre felvert sátrak is lesznek.

Ha kajálni akar majd a fesztiválozó, idén is lesz nemzetközi konyhai kínálat, ide is kivonulnak a gördülő konyhák, azaz Food Truckok, de lesz hamburger és csülök is. Lesz egy rakat látnivaló és sok újonnan létrehozott képzőművészeti alkotás is.

A zenei kínálatról már sok infót közöltek: a nagyszínpadon a mínusz első napon Robbie Williams kezd, a további napokon többek között fellép a Florence and the Machine, Ellie Goulding, a Kasabian, a Limp Bizkit, a Marina and the Diamonds, de több magyar is helyet kap majd itt. Mint említettük, lesz persze Világzenei Színpad, aztán A38 Színpad, Telekom Aréna, Colosseum, British Knights Európa Színpad, Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál Színpad, Blues-, Ír Színpad, YouTube presents: Budapest Park Tribute Színpad, Afro-Latin-Reggae Village, TDK Sziget Beach – Cökxpôn Chill Garden, szóval egy rakat zenei helyszín. Na meg persze színházak, kiállítások, interaktív programok, civilek és egyebek, nem is lenne hely felsorolni, kattintson ide inkább!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik