Kultúra

Saját székletével festette meg Zuckerberg portréját egy művész

zuckerber + székletportré (mark zuckerberg, kortárs művészet, )
zuckerber + székletportré (mark zuckerberg, kortárs művészet, )

A festményt a manhattani The Hole galériában állították ki a művészet és a technológia határait boncolgató „Remember the Future” (Emlékezz a Jövőre) című kiállításon.

Nem híve az online közösségi hálózatoknak KATSU, a brooklyni graffiti, és „street art” művész. Nagy visszhangot kiváltó alkotásáról, a saját székletével festett Mark Zuckerberg portréról azt mondja, muszáj a Facebook vezért valahogy nevetségessé tenni – írja a New York Daily News.

 KATSU / The Hole

A festmény KATSU legújabb kiállításának része. Az egyik legmenőbb manhattani galériában, a The Hole-ban jelenleg látható „Remember the Future” című tárlaton vannak még például 3D nyomtatott fegyverek, terminátorszerű robotok, amik szelfiket készítenek magukról, és egy videoalkotás is, amin a művész élőben játssza Grand Theft Auto című videojátékot.

„Sz…r festmény, mely aprólékosan ábrázolja a tech-óriást, akinek több információ felett van hatalma, mint amennyit a kormány kinyerhet a művész kompromittáló bio-anyagából” – írja a galéria a Zuckerberg festményről.

Nem a barna portré az első KATSU alkotás, amit a Facebook, illetve alapítója ihletett. Két éve a művész olyan poszterekkel szórta meg New Yorkot, melyeken Zuckerberg hatalmas fekete monoklival, és letört foggal volt látható, mintha valaki alaposan elverte volna. Az akciót egyfajta tüntetésnek szánta a technológiai cégek ellen, amik „kiszipolyozzák személyes adatainkat, és az egész életünket birtokolni akarják. Vannak néhányan, akik a személyes adatok, az anonimitás, és a szabadság védelméért küzdenek, és vannak azok, akik irányítani akarnak, mindent megfigyelni, és ebből profitálni. Azt szeretném, ha az emberek pontosan tudnák azt, hogy miben hiszek” – hangoztatja KATSU.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik