Kultúra

Megfilmesítik Morrissey fiatalkorát

Az 55 éves énekes ugyan már több, mint 25 éve magánzó, de még mindig a Smiths frontembereként híres. A film még ezt a legendás zenekar előtti időről szólna – írja a BBC News.

Az életrajzi film a Manchesterben felnőtt Morrissey Smiths előtti életét helyezi a középpontba. “A film az elvakult imádóknak és azoknak is szól, akik nem különösebben rajonganak a zenészért. Inkább portré lesz, mint egy hagyományos életrajz” – fogalmazott Mark Gill, akinek The Voorman Problem című rövidfilmjét idén Oscar-díjra jelölték.

Morrisey még nem nyilatkozott

A forgatókönyvön a rendező William Thackerrel együtt dolgozik, a forgatás várhatóan az év végén kezdődik. Egyelőre nem tudni, Morrissey jóváhagyta-e a projektet.

Az énekes tavaly megjelent önéletrajzában részletesen írt gyermekkoráról, de az alkalmat megragadva kritizálta a brit jogrendszert és a zeneipart is.

Morrissey, aki betegsége miatt tavalyi turnéja 40 állomását törölte, szombaton Los Angelesben lép fel, Sir Tom Jones és Kristeen Young oldalán.

Óriási hatással voltak

Az 55. születésnapját idén ünneplő Morrissey (beceneve: Moz) szólópályafutása már több mint negyedszázada tart, ezalatt számos sikert ért el, ám ma is előszeretettel emlegetik a legendás Smiths egykori frontembereként.

A Morrissey szövegei mellett Johnny Marr gitáros zenéire épülő, és 1983-tól 1987-ig működött Smiths óriási hatással volt a világ rockzenéjére. Morrissey azóta kilenc szólóalbumot készített, és közülük három (Viva Hate – 1988, Vauxhall and I – 1994, Ringleader of the Tormentors – 2006) is vezette a brit lemeztoplistát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik