Kultúra

Morrissey nyílt levelet írt a brit királynőnek

Az énekes azt szeretné, hogy a palotaőrök jellegzetes kalapja ne valódi szőrméből készüljön, és úgy gondolja, hogy ezt a királynő feladata elintézni.
Kapcsolódó cikkek

A Smiths egykori frontemberének írását a The Times közölte. A levélben az áll: „Nehéz nem a Királynőre gondolni a téma kapcsán, hiszen az ő őreiről van szó, és bizonyára ő is tisztában van vele, hogy milyen szörnyű folyamat során szerzik meg a medvebőröket az őrök számára.”

Az énekes ezután Anna Widdecombe konzervatív politikust méltatta, aki a lap néhány nappal korábbi számában már foglalkozott a témával, és elismerését fejezte ki Paul McCartney lánya, Stella felé is, aki műszörme kalapokat tervezett az őröknek.

„Igen, az állatok jogainak kérdése mindenkit máshogyan érint meg, és vannak olyanok is, akik szerint az állatoknak egyszerűen nincs joguk az élethez – írta Morrissey. – De akkor sem normális dolog szándékosan tönkretenni a kanadai barnamedvék életét, pláne nem a palotaőrök kalapjai miatt, amik egyrészt nevetségesen néznek ki, másrészt pedig (Stella McCartney-nak köszönhetően) könnyen helyettesíthetők műszörme-darabokkal, amik nem kerülnek életekbe.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik