Kultúra

Több tiszteletet követel a Def Leppard énekese

Joe Elliott nem érti, miért nem számít menőnek a zenekara, és miért nem kap ugyanannyi elismerést a brit sajtótól, mint más sztárok.

A hard rock banda frontembere azt nyilatkozta a brit Metro újságnak, hogy hazája sajtója mindig Bonóval, Paul McCartneyval és a Smiths gitárosával, Johnny Marral foglalkozik, pedig az ő együttese is hozzájuk mérhető sikereket ért el.

„Nagy-Britanniában nem kapjuk meg azt az elismerést, ami járna – mondta Elliott. – Persze jó végigmenni az Oxford Streeten anélkül, hogy felismernének az emberek, de azért arról se feledkezzünk el, hogy ha rólunk van szó a zenei magazinokban, mindig a fikázás megy, mert nem vagyunk olyan menők, mint Johnny Marr, akinél amúgy mérföldekkel sikeresebbek vagyunk. Jools Holland sem hív meg minket a show-jába, mert nem vagyunk elég menők.”

„A rockzene épp elég nyomot hagyott már a világban az elmúlt 30 évben, de a magazinok nem adják meg a műfajnak, ami jár – folytatta az énekes. – Hány címlapra van még szüksége Paul McCartney-nak és Morrissey-nek? Több albumot adunk el, mint Morrissey, úgyhogy nem értem, miért nem kapjuk meg ugyanazt a tiszteletet, amit ő. Lehet mást is a címlapra rakni, nemcsak Bonót és Michael Stipe-ot. Legyen szó rólunk vagy akár a Depeche Mode-ról, olyan zenekarok válnak lábjegyzetté, akik tonnányi lemezt adtak el.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik