Kultúra

Eddig lesz X-Faktor

Más a műsor, mint a hétköznapi valóság – vallja Geszti Péter, aki szerint Magyarországon „a zenélésből megélni ma már kicsit science fiction”.

Az X-faktor volt mentora a hvg.hu-nak azt mondja: keveseknek jön össze, hogy megéljenek a zenélésből, ezért tanácsolta mindig a mentoráltjainak, hogy legyen más szakmájuk is. Krasznai Tünde hiába elsöprően tehetséges, megosztó személyisége csak a műsorban volt érdekes, utána „jött a hétköznapi valóság”, ahol a piac háromnegyede tudhatóan bezárul előtte.

Fotó: Kummer János

Önkormányzatok, nagyvállalatok sem fogják hívni, miután a Parlamentből kitiltották pornós múltja miatt. „Miközben, ha valaki megfelel a klasszikus rock and roll sztár kategóriának, a két-végéről-égetem-a-gyertyát életnek, és fura módon ezt az éneklésébe is bele tudja gyömöszölni, az ő. Elképesztően tehetséges csaj, csak nehéz viszonya van a valósággal”.

Geszti a tehetségkutatókat Magyarországon nem kulturális, hanem gazdasági kérdésnek tartja. Amíg a műsorok jó nézettséget hoznak, mennek, hiába fogja mindenki szidni őket. A mentorkodást alapvetően azért fejezte be, mert az utolsó év nagyon megterhelő volt a vasárnapi műsor miatt.

Ettől függetlenül „jó volt látni belülről, hogy az RTL Klub ezt nagyon jól csinálja”. Az a profizmus, ahogy a műsor készült, őt megnyugtatta. „Ahol a teljesítménynek szabad útja van, az működik. Ahol van szabad verseny, ott van eredmény.” Geszti az X-Faktorban tanulta meg, hogy milyen a jelenlegi közízlés, közgondolkodás, miként működik a média. Azt tapasztalta, hogy a közízlés a kereskedelmi tévézés szempontjából megbízhatóan középszerű, így kiszámítható, a tévés társaságoknak mégis egyre keményebben kell megküzdeniük az életben maradásukért, mert az online világában mindig főműsoridő van. További részletek itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik