Kultúra

Jancsó a p**áról és Orbán Viktorról

Hogyan reagált Jancsó Miklós a "Kossuth-díj" kifejezés hallatán? Mi ült ki az arcára, ha a gyerekeiről, a vallásról, '56-ról vagy Orbán Viktorról kérdezték? A ma reggel elhunyt legendás rendezőre Süveg Áron különleges portrésorozatával emlékezünk.

A pénteken reggel elment Jancsó Miklósra sokan sokféleképpen emlékeztek. A Mozi24-nek legkedvesebb mementót egy fiatal fotós, Süveg Áron munkái között találták meg. Áron 2012-ben, a XXXI. Magyar Sajtófotó Pályázat Emberábrázolás-portré kategóriájába nevezett be Miki bácsiról készült, különleges fotóival.

Kossuth-díj

Süveg Áron fotózással komolyabban csak öt éve foglalkozik, elsősorban extrém sportokról készít sorozatokat. A fiatalember édesanyja Miki bácsihoz fűződő személyes, baráti kapcsolatán keresztül jutott el a rendezőhöz, így tudta elkészíteni a képeket. Áron a Mozi24-nek elmondta: a fotózás 2012 tavaszának végén történt Jancsó Miklós nappalijában, egy fehér fal előtt.

P*na

A fotósorozat különleges, egyéni látásmódú dokumentálása annak, hogy miként reagál Jancsó Miklós bizonyos, számára fontos jelentéssel bíró szavak, nevek, témák hallatán. Több mint 40 szóból és képből állt a sorozat, melyből 25 olyan alkotást választottak ki, amelyen a rendező gesztusai, mimikája jellemző, különös egyedi jelleget öltött, Áron ebből választotta ki a 10 pályaművet.

Orbán Viktor

A fotósorozat különleges, egyéni látásmódú dokumentálása annak, hogy miként reagál Jancsó Miklós bizonyos, számára fontos jelentéssel bíró szavak, nevek, témák hallatán.

A Mozi24 válogatását a fotósorozatból itt megtalálják. Süveg Áron munkáiért pedig kattintsanak ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik