Kultúra

Csillagfényes karácsony

Emlékünnep a Vörösmarty színházban (székesfehérvár, vörösmarty színház, kultúra, )
Emlékünnep a Vörösmarty színházban (székesfehérvár, vörösmarty színház, kultúra, )

A Vörösmarty Színház új, Csillagfény bérletével három előadást, A víg özvegyet, Furcsa párt és Mesterkurzust tekintheti meg a nagyérdemű.

A Veszprémi Petőfi Színház Lehár Ferenc: A víg özvegyével vendégeskedik a Vörösmarty Színházban. Történet egy fülig eladósodott kis országról, amelynek tisztviselői mindenre képesek, hogy a szeretett hazának pénzt szerezzenek. A módszerek bonyolultak, a helyzetek kemények – de szerencsére ott a mindenek felett diadalmaskodó szerelem, amely, ha nem is oldja meg, de elfeledteti a gondokat. Zéta Mirko Nagykövet szerepében Szilágyi Tibor Kossuth-, Jászai-díjas, Kiváló és Érdemes művész lép színpadra. Az előadást Szinetár Miklós Kossuth-, Jászai- és Balázs Béla-díjas, Kiváló és Érdemes művész rendezte.

A bérletben Neil Simon: Furcsa pár című darabja is szerepel

Végy két tökéletesen ellentétes figurát, egy végtelenül hanyag és egy kínosan pedáns férfit; költöztesd őket egy lakásba, és kezdődhet a tűzijáték! – A szerző az eredeti művét húsz évvel az ősbemutató után átdolgozta: így született meg a Furcsa pár női változata, amely briliáns szellemességével és mindannyiunk számára ismerős, bohózatba illő konfliktusaival méltó párja az eredeti verziónak. Az előadást Pelsőczy Réka rendezi, színpadra lép Závodszky Noémi, Váradi Eszter Sára, Varga Mária és Varga Gabriella.

David Pownall: Mesterkurzus című darabját Cserhalmi György rendezi

Sztálin meghívja magához a két kitűnő művészt, Prokofjevet, a nyugati világot is megjárt világhírű zeneszerzőt, és Sosztakovicsot, a fiatal és ambiciózus nagy zenei tehetséget. Célja, hogy a küszöbön lévő I. Zenei Kongresszusra a Párt politikai érdekének megfelelő irányvonalat képviseljen majd, a két művész. Az előadásban Derzsi János, Gáspár Sándor, Kuna Károly és László Zsolt lép színpadra – írja honlapján a Vörösmarty Színház.

További részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik