Kultúra

Újabb Stephen King-horror érkezik

Tulajdonképpen nincs olyan év, hogy ne nyúlna valaki hozzá valamelyik Stephen King-regényhez. Ez az év sem lesz olyan.

Októberben érkezik Chloe Grace Moretz és Julianne Moore főszereplésével az 1976-os Carrie újragondolása, de a fanatikus Stephen King-rajongók már ebben a hónapban kapnak valami újat, hiszen a CBS amerikai televíziós csatorna júniusra időzítette az Under The Dome, vagyis A búra alatt című sorozatot.

A történet egy békés amerikai kisvárosban, Chester Millben játszódik, amelyre egy láthatatlan búra ereszkedik, s ez teljesen elvágja a város lakóit a külvilágtól. A városból senki nem juthat ki, ahogy a városba sem jöhet be senki fia, a békés kisváros jelző pedig addig igaz Chester Millre, amíg a bent rekedtek fel nem fogják, mennyire kilátástalan a helyzetük. A pokol elszabadul, az emberek egymás ellen fordulnak, mi meg reménykedünk, hogy nem egy Havenhez hasonló gagyit kapunk, hanem végre sikerül izgalmasan adaptálni egy Stephen King-sztorit.

A búra alatt sorozat alkotója egyébként Brian K. Vaughan (A Lost egyik történetírója), a főbb szerepekben pedig Colin Ford (Odaát), Alexander Koch, Jolene Purdy (Glee) és Nicholas Strong (Nashville) tűnik fel. A producerek nevei közt nem mellékesen Steven Spielbergébe is belefuthatunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik