Kultúra

Pályaválasztási kiállítás

Pályaváalsztási kiállítást tartanak az általános és középfokú ikolák tanulói részére október 4.- 5-e között, Szegeden, az Ifjúsági Rendezvényközpontban.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az idei esztendőben is megrendezi hagyományosan nagysikerű megyei pályaválasztási rendezvényét a 2012/2013. tanévben tanulmányaikat befejező általános és középfokú oktatási intézmények tanulói részére.

A rendezvény célja a megfelelő információ nyújtása a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló általános-, középfokú oktatási intézmények tanulóinak (szüleiknek), valamint a pályakorrekciót tervező felnőttek számára a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában. Kiemelt cél a hiányszakmák bemutatása és vonzóvá tétele, valamint, hogy a szakképzetlen, vagy szakmájukban elhelyezkedni nem tudó álláskereső fiatalok, és a pályakorrekció előtt álló felnőttek is átfogó képet kapjanak az elsajátítható szakmákról, a munkaerő-piaci képzési kínálatról, a képzések utáni elhelyezkedési lehetőségekről.

A rendezvényen a korábbi évekhez hasonlóan ez évben is lesznek élő szakmabemutatók, jogi- és képzési tanácsadást. Várják a tanulókat érdeklődési tesztekkel, valamint számítógépes kérdőívekkel is.

Cél, hogy ebben az évben is az iskolák bemutatkozása, megjelenése minden eddiginél tartalmasabb, látványosabb, minél interaktívabb – formai kötöttségek nélkül -, minél sokrétűbb, az érintett célcsoport pálya- szakmaválasztását még inkább elősegítő legyen.

A belépés ingyens. Jelentkezés, információ: Dr. Nagy Péternél:  nagyp@lab.hu.
Részletes programok:http://www.facebook.com/talaldkimagad

Ajánlott videó

Olvasói sztorik