Kultúra

A tévében: a halhatatlanság változatai

Milos Forman 80 éves, és halhatatlan, Christophe Lambert 480, és halandó lenne (de amúgy halhatatlan, ám ez nem fog menni...).

20:05, RTL Klub, Tűz a víz alá
Egy haditengerészeti tisztet a társai végképp el akarnak intézni, ezért felrakják egy ósdi tengeralattjáróra a legzüllöttebb legénységgel, aztán szevasz. A film csak azért nem viseli A piszkos tizenkettő 2. címet, mert vígjáték, és hogy nem rossz, arra az is bizonyíték, hogy William H. Macy játssza az egyik tisztet, aki – ezt tudjuk – csak érdekes filmekben játszik.

21:00, Filmmúzeum, Hegylakó
Christophe Lambert afféle fordított William H: Macy: amelyik filmben feltűnik a neve, előre mehet a süllyesztőbe. De nem volt ez mindig így, a 80-as évek közepén-végén a színész még rendben lévő filmekbe került – ebben épp Sir Sean Conneryvel játszhatott együtt a Queen zenéjére, ami azért elég jó. A többit tudjuk: csak egy maradhat a végén a halhatatlanok közül, s az elnyeri a halandóságot – de ki. 

21:15, Duna TV, Miloš Forman: Amibe nem halsz bele… (2. rész)
Az idén 80 éves cseh-amerikai rendező élete és munkássága mesés, tele van érdekes történetekkel és szereplőkkel Truffaut-tól Michael Douglasig. Ebben a részben az amerikai évek elejéről beszél a Hair és a Száll a kakukk fészkére készülésének idejéről…

22:30, m2, Országúti bordély
Egy férfi és egy nő megnyitják Nevada állam első legális bordélyházát – és ha őket Helen Mirren és Joe Pesci játssza, már érdekes a dolog. De belép a történetbe egy profi bokszoló is, aki felkelti a nő figyelmét, ám a férfi nem hagyja annyiban a dolgot. A filmben feltűnik még az érzéki Gina Gershon is.

23:05, RTL Klub, I love Huckabees – multik haza!
Kérdeznék valamit, ha önöknek csatornájuk lenne, és a következő nevek szerepelnének egy film stáblistáján: Jason Schwartzman (Albert Markovski), Dustin Hoffman (Bernard), Lily Tomlin (Vivian), Isabelle Huppert (Caterine Vauban), Mark Wahlberg (Tommy Corn), Jude Law (Brad Stand), Naomi Watts (Dawn Campbell) – nos, akkor ezt a filmet hánykor adnák le? éjjel 11-kor, amikor már mindenki alszik? Neem, este 8-kor, vagy 9-kor. Így azonban csak az álmatlanságban szenvedő pékek élvezhetik, ahogy egy költő felbérel két magándetektívet, hogy nyomozzák ki neki az élet értelmét. David O. Russell precíz ember, legutóbb A harcos című mozifilmjében bizonyította, megbirkózik a Rocky-filmekkel is, ha kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik