Kultúra

A tévében: nemvárt folytatások

Spanyolország vajon az olaszok ellen is folytatja jó sorozatát? Ki nyer a Forma-1-ben Kanadában? Ki volt Leonardo? Milyen Hollywood?

15:00, Eurosport, Roland Garros-döntő
Sporttörténelem történik ma: vagy Nadal nyer hetedszerre a párizsi salakon (és ezzel rekorder lesz), vagy (ha Djokovics bejut a döntőbe) megszerezheti a non-calendar, azaz nem naptári Grand Slamet, és az összes nagy verseny védője ő lehetne, amire Rod Laver (1969) óta nem volt példa. Ha pedig Federer jut a döntőbe és győz, ismét tehet egy lépést a világelsőség felé, ahol, ha eljut oda, már csak pár hete kéne töltenie, hogy abban is minden idők legjobbja legyen, mint annyi mindenben (Grand Slam-trófeák száma, győztes GS-meccsek száma, leghosszabb ideig volt világelső, legtöbb veretlen meccs füvön, legtöbb GS-elődöntőt játszotta stb.)

17:15, m1, Spanyolország-Olaszország
Régebben nem volt vasárnap foci nélkül, persze a Népstadon-beli kettős rangadók világa már a múlté, már sem a magyar foci, sem a tévézés világa nem ugyanaz, de most egy igazán érdekes meccs következik az EB-n: a spanyolok ugye Európa és a világ legjobbjai, az olaszok pedig az a csapat, amely nagy szíve és legendás védekezése folytán akkor is képes nyerni, ha jobb csapattal áll szemben. A meccsre Gdanskban kerül sor, ahol Lech Walesa 1980-ban sztrájkot indított a Szolidaritás szakszervezet tagjaként, és amelynek folytán 1981-ben Jaruzelski tábornok szükségállapotot hirdetett ki.

19:55, m1, Forma-1, Kanadai Nagydíj
A foci-EB árnyékában azért megy tovább az élet, a Forma-1 ismét Amerikában tanyáz, kérdés, megint új futamgyőztest avathatunk-e az idényben, ami azért már hihetetlen lenne, lassan csak a safety car nem nyert futamot.

20:10, Leonardo, Vinciből – A zseni származása
A reneszánsz a lektűrirodalmat leginkább Leonardo révén érintette meg, ezért nem meglepő, hogy amolyan bulvárosan divat utánamenni a mester élettörténetének, különös tekintettel a homályos foltokra. Márpedig abból van elég (nem is ember volt talán, hanem az Ezo TV látnokainak spirituál-temporál visszavetülése egy féreglyukas negyedik dimenziós ugrással?), hisz törvénytelen gyerek volt, és persze abban a korban még nem írták ki a polgárok a timeline-ra életük minden rezdülését.

21:50, Viasat3, Óvszerháború
Fiatalok vagyunk, itt van álmaink nője, itt az alkalom, csak óvszer kéne – hát gyerünk, gyorsan vegyünk egyet. De a rutinvásárlásból rémálom lesz – rnedőrség, bűnözők, borzalom. Kedves tinifilm Jennifer Love Hewitt-tal.

22:00, Story4, Hollywoodi lidércnyomás
1991-ben Cannes-ban tarolt ez a film, melyben John Turturro egy sikeres drámaírót játszik, akinek Hollywood ad jól jövedelmező munkát – mint kiderl, egy B-filmben. A kissé lelombozó munkában az író szállodai szomszédjával egész furcsa viszonyt alakít ki, mely által egy (mára már) megszokott Coen-világ bomlik ki kőkemény iróniával úgy Hollywood, mint az emberi faj irányába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik