Kultúra

Thrillert olvashatunk a Twitteren

Tízrészes fikciós sorozatot ír a Twitter mikroblog portálon a The New Yorker magazin felkérésére Jennifer Egan.

A Black Box (Fekete doboz) című kém-thriller “első bejegyzése” csütörtök éjszaka került fel a mikroblogra. A történet rövid, mindössze 140, vagy annál is kevesebb karakterből álló részekből épül fel, amelyeket a The New Yorker fikciós részlegének Twitter-profilján tesznek közzé tíz éjszakán át, helyi idő szerint este 8 és 9 óra között.

A kész történetet a magazin hivatalos internetes oldalán elérhető Page-Turner blogban is közzé teszik, illetve az éppen soron következő nyomtatott kiadványban is helyet fog kapni. Egan, aki 2011-ben aratott győzelmet a Pulitzer-díj fikciós kategóriájában A Visit from the Goon Squad című regényével, már régóta gondolkodott azon, hogy miként lehetne olyan fikciós történetet írni, amely sorozat formájában jelenne meg a Twitteren.

“Ez persze nem új keletű gondolat, de mindenképpen egy fantáziában gazdag dolog: egyrészt az intimitás miatt, amely abban rejlik, hogy az emberek mindig elérhetőek a mobiltelefonjuk révén, másrészt a 140 karakterben megvalósuló szokatlan költészet miatt” – mutatott rá egy bejegyezésében az író.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik