Kultúra

Tarlós nem engedi színre a gonoszt

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című újság A gonosz színpada címmel közölt riportot az Új Színházról.

A főpolgármester nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmusnak vagy a szélsőségesség más formáinak teret adjon. Tarlós István ezt a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német konzervatív lapnak mondta. A FAS  A gonosz színpada címmel közölt riportot az Új Színházról, amelyről azt írta, hogy eddig művészi szempontból “szolidan vezetett” és “nem különösebben feltűnő” intézmény volt, Dörner György kinevezésével azonban “ez már a múlt”.

Tarlós a lapban immár sokadszor utasította vissza, hogy politikai megfontolások vezették. Mint mondta: azért választotta Dörnert, mert pályázatában szerepel, hogy a magyar irodalom klasszikusait állítaná színpadra, hagyományos rendezésben, ilyen programmal működő színház pedig eddig nem volt Budapesten. A főpolgármester szerint mostanáig valamennyi budapesti színházigazgató ugyanahhoz a világnézeti miliőhöz tartozott. Tarlós a “rózsaszíntől a mélyvörösig” tartó színárnyalatokkal jellemezte őket, és azt mondta: most változik a helyzet.

A főpolgármester közölte: nem engedi, hogy az Új Színház az antiszemitizmus vagy a szélsőségesség más formáinak színpada legyen. Ennek legcsekélyebb jelét is figyelmeztetéssel szankcionálja és “második figyelmeztetés nem lesz”, helyette olyan reakció következik, amely “egész Európát meggyőzi” – tette hozzá Tarlós István a német lapnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik