Belföld

Az Új Színház visszaszólt a sajtónak és Lendvainak

Dörnerék szerint nem igaz az állítás, miszerint megszüntették Galkó Balázs munkaviszonyát és kirekesztő ideológiákat hirdetnének vagy gyakorolnának.

“A sajtó és média hiteles tájékoztatásába vetett bizalmat rendíti meg és egyben kulturális értékeket sért, hogy ma Magyarországon egy színház lejárató politikai kampány áldozata legyen, egy országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt sértő minden alapot nélkülöző tényállításokat tegyen róla. Lendvai Ildikó képviselő asszony, színházunkat érintő egyetlen kijelentése sem felel meg az igazságnak” – írja közleményben az Új Színház vezetősége.

Dörnerék szerint az sem igaz, hogy az Új Színház vezetősége megszűntette Galkó Balázs munkaviszonyát, kiváltképpen, hogy ezt bármilyen ellenzéki megmozduláson való részvétel miatt tette volna. Hozzáteszik: valótlan, hogy az Új Színház vezetősége kirekesztő ideológiát hirdet vagy gyakorol, illetve az sem igaz, hogy színház társulatát sőt közönségét ideológiai politikai alapon kívánná megválogatni.

A március elsejétől Dörner György és Pozsgai Zsolt vezette Új Színházban április 1-jéig dől el, hogy ki marad a társulat tagja a vezetőváltás után. Az új művészeti vezető szerint várhatóan a korábbi csapat mintegy 85 százaléka tovább dolgozik a Dörner vezetette teátrumban. Pozsgai a minap az MTI-nek azt mondta: csak darabszerződést kínáltak Galkó Balázsnak, de ez az ajánlatuk már nem áll, mivel a színész eljátszotta bizalmukat, amikor az igazgatóval folytatott beszélgetését felvette a telefonjára, majd naplóbejegyzésként részleteket is közzétett belőle, ráadásul a valóságnak nem megfelelő módon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik