Kultúra

Népítélet: ki nyerte a szilveszteri tévécsatát?

Hajdú Péter és a Mikroszkóp Kabaré mellé tette le a voksát a szilveszterkor tévéző nép.

Nem jött be az RTL Klub taktikája (avagy eleve lemondtak a szilveszteri nézettségi verseny megnyeréséről), a nézők nem díjazták a 31-i átlagos tévéműsort (népszerű filmek napközben, majd a Men in Black – Sötét zsaruk és a VV5 este). A legendásan rossz, mindig szidott szilveszteri programban mintha most a szolgáltatók sem bíztak volna, nem találkoztunk igazán leleményes műsorötlettel. Persze azt is mondhatnánk, ilyenkor nagyjából mindenki ugyanarra számít – zene, poénok, konfetti, papírcsákó, trombita, pezsgődurrogás, hát akkor kapják/kapjuk is ezt. Így történt.

 

A versenyt a TV2 nyerte, amely Aktív- és Frizbi-különkiadással készült, utóbbiban Zoltán Erika és Hajdú Péter előadta ismét a Baby don’t hurt me-t. A legnagyobb tetszést a Mikroszkóp Kabaré aratta (1,5 millió néző), jellemzően az idősebb nézők nézték. Este fél 8-ig az RTL Klub vezetett, ám innen gyors hanyatlásnak indult a nézettsége (Men in Black), az elvesztett 300 ezer néző inkább az m1-et választotta (Híradó, majd Poén Péntek retróhumorral), és a TV2 is beleerősített. Aztán lassan lanyhult a tévénézési kedv (érkeztek a virslik, megnőtt a vér alkoholszintje), éjfélkor viszont egy speciális szilveszteri tüneményt figyelhettünk meg: a 400 ezres m1 nézettsége hirtelen egymillió fölé ugrott: a Himnuszt valahogy csak a köztévében szeretjük hallgatni-énekelni. Aztán a zsebes-malmozós Schmitt-beszéden még ott maradt 900 ezer ember, majd kiszorítottuk azt a néhány csepp vért az ereinkből, ami még megfért az alkohol mellett. 

Az abszolút versenyben a múlt héten amúgy a szokásos műsorok vitték el a pálmát (Fókusz, RTL-es Híradó, Bud Spencer-film), ám az m1-es újabb Sissi-film (Sissi – sorsdöntő évek) ismét jól szerepelt: 5. lett a teljes népességre vonatkozó nézettségi sorrendben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik