Kultúra

A tévében: másnaposok

Az év első napja ritkán a legeredményesebbje is, de némi tévézés gond nélkül belefér.

Boldog új évet mindenkinek! Elsején általában nem a tévéműsorral bíbelődünk, próbálunk folyadékhoz jutni, miután 6-kor hazaértünk, 4-kor felébredtünk, mindenféle fejfájáscsillapítással kapcsolatos módszerért túrjuk a netet, és megpróbálunk visszaemlékezni arra, hogy kinek a cipőjéből ittuk a pezsgőt, miközben virslit tömtünk a CD-lejátszóba.
Ezért a tévé vagy áramtalanul hever, vagy háttérként zúg rajta valami. De ha valaki még képes a fejfájástól vizuálisan befogadni bármilyen műsort, vessen egy pillantást a cikk hátralévő részére.

Ha valaki nem vágyik a tévé kandallós üzemmódjára, a legjobb lesz, ha egy hosszú, de látványos, epikusan hömpölygő filmet választ csodás képekkel. Erre a célra A Gyűrűk Ura lesz a legjobb, amely a 178 percével, Új-Zéland tájaival, Liv Tylerével, Orlando Bloomjával, Viggo Mortensenjével és Tolkien nyelvével tökéletes kúra másnaposságra. 19:00, Cool.

Akinek viszont kifinomodnak az érzékei, a malacsült és a kocsonya után pedig még mindig van kedve befogadni az érzékekre ható képeket, nézze meg a legjobb magyar filmet: Huszárik Zoltán 1971-es Szindbádját – avagy “csak tudnám, hogy miért pucolják olyan dühödten a nők a sárgarépát?”. 21:00, Duna2.

Van, aki a kutyaharapás szőrivel módszerre esküszik, ezt eszmeileg a Küzdj az életért! című ismeretterjesztő film képviseli, aki tehát képes arra, hogy bármilyen komoly tudást befogadjon a mai napon, nézze meg az emberi élet legnagyobb kalandját, a születést bemutató első epizódot, amely tüzetesen leírja, hogy küzd a baba azért, hogy világra jöjjön – a minőséget garantálja a BBC-gyártás. 21:05, Spektrum

Persze a klasszikus módszer: lehuppanni valami fárasztó vígjáték elé. A Csupasz pisztoly alkotógárdája ma kettéosztóvad képviselteti magát két filmmel. 

Az első a Mr. Balhé, amelyben Leslie Nielsen egy mindentkétszermondkétszermond embert alakít, aki mellesleg meg akarja menteni a gyerekotthont, amelyre egy ingatlanspekuláns vetett szemet. Garantált poénok a Szeszélyes évszakok-fajtából. 21:20, m1.

A másik pedig Jim Abrahams klasszikusa, az egykor szlenggé váló című Nagy durranás rengeteg filmes utalással, de alapvetően a Top Gun című Tom Cruise-örökbecsű paródiája Charlie Sheennel a főszerepben. Ebben is lesznek különösen fárasztó dolgok. 21:30, RTL Klub.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik