Kultúra

A tévében: múltidézés és egy másodperc

Kicsit rettegünk ma, illetve metszeteket veszünk a múlt pillanataiból Gábor Miklóssal, a Kispál és a Borzzal vagy John Woo-val.

Mitől fél egy gyerek? Semmitől és mindentől, ismerős és ismeretlen dolgoktól, mondjuk a szomszéd házától. De mi van, ha a szomszéd háza egy rém? A végére kell járni a dolognak. Jó kis csütörtöki animációs rettegéske a Rém rom kicsiknek és nagyoknak 19:05-től a TV2-n.

Vámos László legendás rendező volt, és most egy Vihar-rendezését nézhetjük meg 1984-ből. A Shakespeare-darabban Prosperóként Gábor Miklóst láthatjuk, illetve főbb szerepekben még Fülöp Zsigmondot, Kalocsay Miklóst Kézdi Györgyöt. A helyszín a budai Várszínház. 22:25, Duna2.

 

John Woo és Jean-Claude Van Damme egy akciófilmben – nem rossz, és ha a 90-es évek legbetegebb arcú amerikai színészét is hozzájuk csapjuk, aki a második Alien-filmben egy humanoidot alakított, azaz Lance Henriksent (mára hétköznapi öregemberré vénült), s őket egy kegyetlen, emberéleteket követő játék kapcsán kialakuló történetbe helyezzük, akkor az a Tökéletes célpont című film lesz, a negyediket, a női karaktert játszó Yancy Butlert pedig külön még meg kell említeni. 23:10, TV2.

Akinek csak egy másodperce van ma este tévét nézni, válassza az Egy másodperc című ismeretterjesztő filmet, melyben azt taglálják a készítők, mileyn sok minden is történhet a címbéli időtartam alatt – mondják, ennyi idő alatt a leglassabb ember is rálép a fékre vészhelyzetben. Szóval akik sietnek, 23:20-kor kapcsoljanak a Spektrumra. 

Végül egy emlék a múltból, a Kispál és a Borz 2007-ben csendes-ülős koncertet adott az A38-as hajón, várván, hogy Kispál András feltámadjon, és új dalokhoz adjon inspirációt, miközben Lovasi András már izzította a Kispált is helyettesítő projektjeit – egy koncert a kimerevedő időből 0:10-től a Duna TV-n.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik