Kultúra

A tévében: dühös méhek, fura gyerekek és télapó

Ma nem a triviálisat, az evidenset prezentáljuk, hanem a különlegeset a gyerekektől a vén operettcsillagokig.

Annyi evidens választás után most lássunk pár kevésbé nagy nevű, de figyelemre érdemes műsort, no meg persze jönnek a nagyágyúk közül is.

Mit tegyen egy méh, ha nem óhajt mézgyűjtéssel foglalkozni, ha véletlen elszólta magát egy ember előtt, akivel szóba is elegyedik, és rájön, hogy az emberek lopják a mézet a méhektől? Pert indít? Simán lehet, a Mézengúz (a magyar cím van olyan borzalmas szójáték, mint az angol Bee Movie, azaz B-film/Méh-mozi) jóféle, lendületes animációs film 2007-ből, további rengeteg szójátékkal 19:35-től a TV2-n. 

A Mici néni két élete című film rendezőjének, Mamcserov Frigyesnek is két élete volt, emigrálása miatt a politikai rendőrség beszervezte ügynöknek, amit azonban Mamcserov a lehető legrosszabb teljesítménnyle hálált meg, hamarosan el is lehetetlenítette magát mint ügynököt. A film kevésbé fajsúlyos kérdésekkel foglalkozik, egy idősödő operettcsillag eltartási szerződésének bonyadalmai körül forog a történet, Kiss Manyi, Páger Antal, Fónay Márta, Sulyok Mária játékában életre kelve. 20:35, m2.

Nemrég átadtuk nekik az ajándékokat, még ma is minden reggel beülnek a fa alá játszani velük, esetleg járni tanulnak, vagy azt tanulják, hogy kell járni valakivel – a gyerekek karácsony környékén kiemelt jelentőségűek. Kontrasztként lássunk pár esetet, ahol radikálisan más állapotok uralkodnak: gyerekmunka, -szenvedés, illetve túlvédés lesz a Tabu sorozat mai epizódjának témája. 21:00, National Geographic

A titkosügynöknek is lehet menyasszonya, bár nehéz elképzelni, hogy a senkiben nem megbízó Ethan Hunt megbízna akár a feleségében is, de a Mission Impossible 3-ban erre készül. Tom Cruise-nak ráadásul épp a leendő arát kéne megvédeni egy temrészetesen szupergonosz szuperbűnöző szuperármányaitól. Az akciófilmhez képest finom, érzékeny arcú Keri Russell pergő védőőrizete 21:10-kor indul a TV2-n. 

Az egyik legjobb télapós vígjáték, de nem családi film, mivel a bértélapók sorsát keresztezi egy bűnbanda, egy alkoholista csődtömeg és egy ütődött gyerek történetével, amely végül jóra fut ki, de addig elég sok illúziót lerombol a film – de nem öncélúan, hanem nagyon is okkal. A főszerepben: Billy Bob Thornton, a Tapló Télapó pedig 23:25-től megy a Viasat3-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik