Szórakozás

Újra öltek a gyilkos méhek

Disznót öltek méhek az Egyesült Államokban, méghozzá óriásit: csaknem fél tonnás sertést.

Az eset Arizona déli részén történt. Farmerek megpróbáltak eltávolítani egy mázsás méhkast, ám közben kirajzott belőle negyedmilliónyi úgynevezett afrikanizált avagy gyilkos méh és rátámadt a közeli állatokra, emberekre. Az előbbiek húzták a rövidebbet, a Franklin nevű kan disznót két órán át döfködték a méhek fullánkjaikkal, mígnem az állat nem bírta tovább és elpusztult. Egy csaknem 4 mázsás vemhes emsét szintén súlyos támadás ért, annyira összecsípték a méhek, hogy kómába esett és elveszítette malacait.

Egy héttel ezelőtt Arizona északi részén csípett össze vagy ezer gyilkos méh egy 49 éves férfit, aki azóta is kórházban van, csütörtökön pedig Dél-Carolina állam Santa Ana városában juttattak kórházba négy férfit. Abban a támadásban 60 ezer méh vett részt, a védekezésben pedig a rendőrség is: lezárta az érintett utcát és kiürített több épületet míg méhészek el nem távolították a kast.

A gyilkos méhek mérge azonos a házi méhekével, de ezek a rovarok sokkal agresszívebbek, kitartóbban támadják, üldözik áldozatukat, és ha az vízbe menekül, képesek több percen át felette repkedni, hogy kivárják felbukkanását és ismét rátámadhassanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik