Kultúra

Rég kilépett tagjait is meghívta próbálni a Rolling Stones

Bill Wyman basszusgitárost és Mick Taylor gitárost is meginvitálta Keith Richards az 50 éves Rolling Stones jubileumi próbáira.

A Brian Jonest egykor felváltó Taylor 1974, az alapítótag Wyman 1992 óta nem zenél a csapatban, nemrég azonban alkalmi jelleggel mindketten összejöttek a volt kollégákkal. A basszusgitárossal egy Ian Stewart előtt tisztelgő lemezre vett fel egy dalt a zenekar év elején, míg a gitáros az Exile on Main St. című klasszikus Stones-album újrakiadásához rögzített néhány témát.


A Stones ’73-ban. A bal szélen Taylor, jobb oldalt Wyman

A két volt társa kilépéséről életrajzi kötetében egyaránt élesen nyilatkozó Richards a Spinnernek azt mondta: „Nem szól semmi a meghívásuk ellen. Mindketten részei a Stones-nak, szóval miért ne?” A bejelentést még érdekesebbé teszi, hogy mindeközben továbbra sem lehet tudni, az együttes énekese, Mick Jagger is részt vesz-e a próbákon.

Richards egyébként arról is beszámolt a Spinnernek, hogy elkezdett dolgozni szólózenekara, az X-Pensive Winos harmadik albumán. Az 1992-es Main Offender folytatásáról a gitáros azt mondta: „Steve Jordannel dolgozom a lemezen. Emlékeztet a régi anyagokra is, de az is hallatszik rajta, hogy eltelt húsz év. Felbukkant néhány kitűnő zenész is a stúdióban, olyanok, mint például Aaron és Ivan Neville.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik